Lentecampus010 bij de Excelsior Jongeren HUB

Tijdens Lentecampus010 hebben de leerlingen van basisschool de Bavokring de hele week workshops en clinics gevolgd bij de Excelsior Jongeren HUB. Stichting Campus Nederland en de Excelsior Foundation slaan de handen ineen om meer impact te maken op de kinderen van de wijk. Wij hebben gesproken met Frank Vijg, de directeur van de Excelsior Foundation, over het belang van de Excelsior Jongeren HUB en de samenwerking met Stichting Campus Nederland.

Excelsior Jongeren HUB
Sinds 2022 is de Excelsior Jongeren HUB aan het Schuttersveld geopend in het voormalig zwembad in Crooswijk. Deze HUB, onderdeel van het programma Rotterdam Sterker door Jongeren, is bedoeld voor de jeugd en de programmering wordt gedaan in samenspraak met en door de jongeren uit de wijk. Frank Vijg: ‘‘Wijk en voetbalclub zijn met elkaar verbonden dankzij de Excelsior Jongeren HUB. Wie daar binnenkomt, stapt in de wereld van Excelsior Rotterdam met alles wat daarbij hoort. Op deze locatie is onder meer een prachtig veldje gerealiseerd waar jongeren uit de buurt kunnen sporten. Daarnaast zijn er ruimtes waar lessen gegeven kunnen worden. De drempel is laag en dat is ook de bedoeling. De jonge doelgroep laat zich graag in de Excelsior Jongeren HUB zien.”

Samenwerking Excelsior Foundation & Stichting Campus Nederland
Zowel Excelsior als Campus Nederland werken samen met basisschool de Bavokring. Gezamenlijk willen we een positieve bijdrage leveren aan het welbevinden van de leerlingen. Gedurende de Lentecampus was de Excelsior Jongeren HUB dan ook beschikbaar gesteld als locatie voor de leerlingen van de Bavokring. Frank Vijg vertelt het volgende over de samenwerking: “Wij zien dagelijks hoeveel kinderen baat hebben bij een aanvulling op het onderwijs. Vanuit de vraag wie ze zijn, wat ze willen leren en hoe ze daarbij geholpen kunnen worden. Dat is precies wat we met de Excelsior Foundation aanbieden aan kinderen en jongeren. We zien wat dat betreft in Campus Nederland een zielsverwant. Kinderen die genieten en iets leren. Mooier kan het niet worden!”

Vanuit Campus Nederland kijken we terug op een geslaagde week bij de Excelsior Jongeren HUB. We zijn dankbaar dat we gebruik konden maken van deze fijne locatie waar de leerlingen de ruimte hadden om hun sportiviteit en creativiteit te uiten gedurende Lentecampus010.