Jasna Olar

Jasna Olar woont in Rotterdam en werkt bij CampusNL als communicatiemedewerker

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Op locatie gaan en mooie dingen op beeld zetten. Zien wat voor effect wij hebben op de kinderen en dat ook mogen laten zien aan de buitenwereld. Ik vind het ook erg leuk om  campagnes te ontwikkelen, om na te denken over hoe wij meer naamsbekendheid kunnen creëren en werken met onze partners daarin. Een creatieve aanpak verzinnen: hoe kunnen we het anders doen dan anderen maar wel met het gewenste resultaat. En ik vind het erg leuk om dat samen met mijn collega Suzan allemaal te mogen doen.”

Waar word je naast werk blij van?
“Ik vind yoga heel erg leuk. Ook word ik blij van leuke dingen doen met vrienden en familie en op vakantie gaan.”

Wat is je supertalent?
“Ik denk dat ik heel goed ben in actief luisteren. En ik kan me ook goed verplaatsen in een ander.”

Wat zou je nog graag willen leren?
“Op privégebied wil ik wel piano leren spelen. Dat heb ik vroeger gedaan en dat probeer ik nu weer een beetje op te pakken. Maar daar moet ik gewoon wat meer tijd in stoppen. Op werkgebied wil ik nog meer leren over het neerzetten van een sterke campagne, met een begin en einde en een mooi concept erbij.”

Wat is het leukste of waardevolste dat je zelf op school hebt geleerd?
“Tijdens muziekles moesten we allemaal zingen en pianospelen en dat vond ik echt heel erg spannend. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn muziekdocent toen zei: ‘Je kan het! Probeer het gewoon, maakt niet uit of je fouten maakt.’ En toen ik ook echt begon, zei hij: ‘Je doet het goed, je kan het!’ Dat iemand je zoveel zelfvertrouwen kan geven op een moment dat je zo kwetsbaar bent. Dat heb ik altijd onthouden. Al is er maar één persoon die dat zegt, vooral als het een docent is - iemand naar wie je opkijkt. Dat heeft denk ik wel impact op een kind, vooral een puber. Dat stukje vertrouwen hoop ik ook met CampusNL mee te geven: dat kinderen kunnen inzien, ook al vinden ze het spannend, dat ze het echt kunnen. En dat zie je ook terug in onze programma’s, kinderen bloeien echt op. In het begin vinden ze iets heel eng, maar als ze eenmaal hun best doen en ze krijgen ook complimentjes, dan krijgen ze een grote glimlach op hun gezicht. En daar doen we het voor.”