Suzan Koot

Suzan Koot woont in Amsterdam en brengt als communicatiemedewerker alles wat speelt rondom Campus Nederland in beeld. Dat doet deze creatieveling al vanaf het begin, toen de stichting is gestart als Zomercampus010. Ook al gaat ze al jaren mee, ze wordt nog altijd even enthousiast van verhalen van de kinderen.

Wat inspireert jou aan je werk?
“Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Bijvoorbeeld door de programma's van Campus Nederland in beeld te brengen. Ik ben graag met film en fotografie bezig en vind het ook leuk om strategieën uit te denken over hoe we CampusNL het beste naar buiten kunnen brengen. Zo zochten we laatst mentoren en om deze te werven heb ik toen een video gemaakt. Als resultaat hadden we heel snel een leuke groep mentoren binnengehaald. Ook ga ik graag naar locaties en zie ik op de werkvloer wat ons werk met kinderen doet en hoe enthousiast ze ervan worden. Ik krijg er energie van om kinderen te interviewen en de leuke verhalen te horen over wat ze bij CampusNL hebben geleerd. Maar het leukste vind ik als ze zeggen dat ze nu al zin hebben in de volgende Campus.”

Waar word je naast je werk blij van?
“Ik ben graag met mijn vrienden en vind eigenlijk alles wat ik met hen onderneem leuk. Zoals een drankje doen op het terras, lekker eten of naar een festival gaan. Ook houd ik van reizen. Ik heb onlangs nog een reis door Azië gemaakt: ik vind het supermooi daar en de mensen zijn ontzettend lief. In Europa maak ik graag steden tripjes, zoals naar Barcelona of Berlijn.”

De programma's van Campus Nederland zijn gericht op talentontwikkeling, wat is jouw talent?
“Ik ben altijd positief en maak overal wel het beste van. Als iets tegenzit dan kan ik naar een situatie kijken en er alsnog iets moois van maken. Tijdens het backpacken door Azië bijvoorbeeld. Als je op reis bent maak je pieken en dalen mee, maar zolang je weet waarvoor je iets doet en positief blijft, dan komt het wel goed.”

Wat zou je nog graag willen leren?
“Ik wil graag leren om te kunnen draaien. Ik ga graag naar technofestivals en het lijkt me leuk om muziek te delen met vrienden door te draaien. Sommige vrienden van mij kunnen dat al en ik zou dat ook wel willen leren.”

Wat is het waardevolste dat je hebt geleerd op school?  
“Het waardevolste vind ik het maken van vrienden, en dat begint op school al. Daar leer je om aansluiting te zoeken en je vriendschappen mee te nemen in je verdere leven. Zo kan een klein gesprekje uitgroeien tot iets moois. Ik heb zelf het meest geleerd tijdens mijn hbo-stages, want ik vind het fijn om te leren door te doen."