Terug

Aflatoun gaat CampusNL ondersteunen met sociaal en financieel onderwijs

July 9, 2021
Nieuws

Aflatoun Nederland gaat samen met Campus Nederland aan de slag om kinderen veerkrachtig en zelfredzaam te maken! Door de samenwerking kunnen de twee organisaties de komende jaren duizenden kinderen in o.a. Rotterdam, Den Haag en Den Bosch bereiken.

Na de herfstvakantie zal Campus Nederland op 15 primair onderwijs scholen in Nederland een pilot van het CampusNL-blended learning programma starten, waarbij de Erasmus Universiteit het effect van dit programma gaat monitoren. Aflatoun zal Campus Nederland ondersteunen met sociaal en financieel onderwijs bij dit leerzame en inspirerende programma.

De samenwerking
Mandy Leenpoel, directeur Campus Nederland: ‘De samenwerking tussen Campus Nederland en Aflatoun zal veel kinderen gaan helpen, omdat we daarmee een basis kunnen geven die ze wellicht van huis uit niet hebben meegekregen. De kinderen zullen er baat bij hebben dat twee organisaties vanuit hun kracht samen voor de kinderen aan de slag gaan.’ Wendy Nagel, directeur Aflatoun Nederland: ‘We zijn enorm blij met de samenwerking met Campus Nederland. Campus Nederland heeft fantastische programma's en wij zijn verheugd samen de kinderen in Nederland de juiste vaardigheden bij te brengen.’

Sociaal en financieel onderwijs
Aflatoun International is een NGO, gevestigd in Amsterdam, die sociaal en financieel onderwijs biedt aan 10,5 miljoen kinderen en jonge mensen wereldwijd. Door samen te werken met meer dan 300 partners in 100+ landen stellen de lesprogramma’s kinderen en jonge mensen in staat een positieve draai te geven aan hun leven en hun samenleving, met als doel de vicieuze cirkel van ongelijkheid en armoede te doorbreken. Aflatoun gelooft dat elk kind dezelfde kansen verdient in het leven. Door kinderen te onderwijzen op het gebied van sociale en financiële educatie, kunnen kinderen worden empowered.

Bekijk hier de video van Mandy Leenpoel en Wendy Nagel voor meer informatie over het partnership.

March 14, 2024
Artikel

Deelnemers Blended Learning Programma pitchen toekomst uitvinding

De eerste tranche van het Campus Nederland Blended Learning Programma is in februari afgesloten met een eindevent waar alle deelnemers hun uitvinding voor de toekomst mochten presenteren aan klasgenoten, leerkrachten en familieleden. Wij spraken de deelnemers en de Campus Nederland Tutoren over hoe zij de eerste tranche hebben ervaren.

Lees verder
Lees verder
March 6, 2024
Artikel

Een dag vol talentontwikkeling tijdens de Campusdag op de Westerschool in Gouda

Stichting Campus Nederland organiseerde op donderdag 29 februari in samenwerking met basisschool de Westerschool uit Gouda een Campusdag. Op deze dag hebben de leerlingen een inspirerend en educatief programma gevolgd, waar zij talenten konden ontdekken en ontwikkelen.

Lees verder
Lees verder
March 4, 2024
Artikel

De grootste Wintercampus010-editie tot nu toe!

‍In de voorjaarsvakantie heeft de grootste editie van Wintercampus010 plaatsgevonden. Dit heeft Stichting Campus Nederland georganiseerd in samenwerking met maar liefst tien Rotterdamse basisscholen. Vijf dagen lang hebben de deelnemende leerlingen verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie.

Lees verder
Lees verder