Zomercampus 2022

Een educatief, inspirerend en effectief programma voor uw leerlingen tijdens de zomervakantie waarin talentenontwikkeling en levensecht leren centraal staat!

Tijdens de Zomercampus gaan leerlingen in de laatste weken van de zomervakantie aan de slag met een uitdagend en inspirerend programma. Door de leerlingen kennis te laten maken met een ruim aanbod van verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur-milieueducatie, krijgen zij de kans hun talenten te ontdekken.

We bieden een aantal brede en kwalitatief hoogstaande programma’s aan, die aansluiten op de bestaande leerlijnen en het gedachtengoed van scholen. Zo is er de mogelijkheid om tijdens een Zomercampus naar behoefte extra in te zetten op vakoverstijgend (taal)onderwijs, veerkracht (sociale emotionele ontwikkeling) en talentenontwikkeling.

Tijdens de Zomercampus is er veel persoonlijke aandacht. Elke (kleine) groep heeft zijn eigen mentor, die tijdens de Campus het vaste aanspreekpunt is voor de kinderen.

Lees in dit artikel meer over de ervaringen van kinderen die in 2020 hebben deelgenomen aan de Zomercampus in Rotterdam, of bekijk hier de aftermovie!

Waarom een Zomercampus?

 • Het Zomercampus-programma ‬is inspirerend, educatief en gericht op talentontwikkeling
 • Het volgen van een Zomercampus-programma heeft een groot aantal bewezen positieve effecten op leerlingen die doorwerken in het nieuwe schooljaar
 • Aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling (Veerkracht)
 • Een Zomercampus kan volledig op maat naar de wensen en behoeften van school worden samengesteld waardoor het maximale waarde toevoegt voor leerlingen en het schoolteam
 • De Zomercampus wordt georganiseerd in de wijk of desgewenst op school, dus altijd dichtbij huis
 • Wij werken met kleine groepen, leerlingen krijgen alle aandacht van hun eigen mentor; leerlingen en ouders hebben dus altijd een vast aanspreekpunt

Benieuwd wat een Zomercampus voor uw school of gemeente kan betekenen?

Bent u een schoolleider of schoolbestuurder en bent u op zoek naar een effectief en waardevol programma voor de leerlingen van uw school of uit uw gemeente? Neem via onderstaande button contact op met Mandy Markerink voor meer informatie!


Effecten Zomercampus

Leerlingen komen door deelname aan de Zomercampus makkelijker in het ritme van het nieuwe schooljaar.

 • De belasting voor uw leerkrachten is in de eerste weken na de vakantie minder hoog. Er kan, door het door de leerlingen opgedane ritme tijdens Zomercampus, eerder een effectieve doorstart met de reguliere lesstof gemaakt worden.
 • Na een Zomercampus zien leraren positieve veranderingen bij de leerlingen ten aanzien van het gedrag van de leerlingen. Dit is toe te wijzen aan een divers programma gericht op talentontwikkeling, waar de o.a. veerkracht en sociaal-emotionele ontwikkeling centraal staat. 
 • De beruchte ‘ zomerdip’ aangaande het taalniveau van de leerlingen is na deelname kleiner en hun woordenschat vergroot door het volgen van vakoverstijgend (taal)onderwijs
 • Leerlingen vergroten hun netwerk in de wijk
 • Duurzame doorstroming naar sport- en cultuuraanbieders in de wijk

Meer informatie?

Heeft u interesse in nog meer informatie om er achter te komen wat een Zomercampus voor uw school of gemeente kan betekenen?

Wij hebben voor u een document met uitgebreide informatie over de inzet van een Zomercampus klaar staan!

Door onderstaand formulier in te vullen ontvangt u per mail het document in uw mailbox. Ook geeft u toestemming om middels verstrekte persoonsgegevens contact met u op te nemen.

Interesse Zomercampus 2022