Gaby van Leeuwen

Gaby van Leeuwen woont in Rotterdam en is projectleider bij CampusNL.  

Wat vind je het leukste aan je werk?
"Voor mij staat verbinding centraal, of het nu is met ons Campus-team, het schoolbestuur of de kinderen. Het is prachtig om de wens van de school in de praktijk te brengen, en ik ben enthousiast dat we dit samen met het Campus-team kunnen realiseren. Maar wat voor mij het allerbelangrijkste is, is dat we de kinderen blij maken. Dat we hen iets extra’s kunnen bieden dat ze eigenlijk nooit krijgen, zoals kunst & cultuur, muziek, sport en techniek etc. Sommigen hebben niet de financiële middelen om bijvoorbeeld lid te worden van een sportclub, en het feit dat wij hen die kans kunnen geven en die stralende glimlach op hun gezicht kunnen toveren, dat maakt me wel heel trots."

Waar word je naast je werk blij van?
"Ik ben echt een familiemens en ik heb een hele fijne vriendengroep. Borrelen, lekker eten, festivals of gewoon lekker naar het strand of weekendjes weg: dat bourgondische leven, daar houd ik van."

Wat is je supertalent?
"Mijn plezier haal ik uit het samenbrengen van mensen. Denk aan het organiseren van leuke uitjes voor zowel mijn familie, vriendengroep als op het werk."

Wat zou je nog graag willen leren?
"Soms vind ik het uitdagend, vooral als projectleider, om strenger te zijn, omdat ik van nature graag een goede relatie met mijn teamleden wil behouden. Het aansturen van mensen gaat me wel goed af, maar het wijzen op verbeterpunten vind ik lastiger. Daarom wil ik graag leren hoe ik effectief feedback kan geven zonder dat het als persoonlijke kritiek wordt opgevat."

Wat is het leukste of waardevolste dat je op school hebt geleerd?
"Ik heb geleerd om iedereen met respect te behandelen. Iedereen is gelijk, ongeacht waar je vandaan komt. Dat heb ik van huis maar ook school uit meegekregen. Ik kon ook mezelf zijn en ben heel fijn en liefdevol opgevoed. Omdat mijn ouders me altijd zo veel vertrouwen gaven, heb ik kunnen zijn wie ik wilde zijn. Daarom vind ik het ook belangrijk dat ik dat met CampusNL kan doorgeven, op wat voor scholen we ook werken en wat voor afkomst de kinderen dan ook hebben.”