Bezorg jouw leerlingen inspirerende en leerzame ervaringen aan de hand van belangrijke (maatschappelijke) thema’s!

Stichting Campus Nederland organiseert voor het voortgezet onderwijs een op maat gemaakte Campusweek. Tijdens deze week volgen leerlingen een uitdagend en inspirerend programma vol educatieve workshops en clinics over belangrijke maatschappelijke thema’s. Daarnaast geven sprekers met een persoonlijk verhaal ook inspirerende lezingen over het thema van de dag.

De workshops en clinics waar de leerlingen tijdens de Campusweek aan deelnemen sluiten aan op Sustainable Development Goals (SDG’s): doelen opgesteld door de VN om van de wereld een betere plek te maken. Voorbeelden van thema’s die wij eerder hebben behandeld zijn ‘mentale en fysieke gezondheid’, ‘vrede, justitie en sterke publieke diensten’ en ‘gendergelijkheid’.

Sla daarnaast twee vliegen in één klap, want terwijl Campus Nederland de leerlingen een inspirerende week biedt, is er voor het schoolteam tijd om te werken aan organisatieontwikkeling.

Bekijk hieronder de video om een beter beeld te krijgen van een Campusweek op het voortgezet onderwijs eruitziet.

Waarom waardevol voor uw leerlingen?

Focus op duurzame ontwikkeling in thema’s over mensen, planeet, welvaart en vrede

Leerlingen komen in aanraking met personen en ervaringen die hun horizon verbreden

Het schoolteam wordt tijdens een Campusweek vrijgespeeld om te werken aan organisatieontwikkeling

De meerwaarde van een CampusNL College Tour is dat het mes aan twee kanten snijdt. De leerlingen krijgen een inhoudsvol programma met leuke workshops en afwisselende sprekers. Maar ook onze docenten worden vrijgespeeld voor het ontwikkelen van onderwijs. Zo kunnen zij het schooljaar afronden, maar ook het nieuwe schooljaar voorbereiden.
- Bas Visser, rector Comenius Lyceum Capelle