Over Ons

Het verhaal van Stichting Campus Nederland

Aan een keukentafel in de Rotterdamse wijk Spangen ontstond tijdens de eerste lockdown een idee: we gaan voor kinderen tijdens de zomervakantie een inspirerend zomerprogramma organiseren. Met dat idee stapten we naar de gemeente Rotterdam en talloze partners in de stad. Gesteund door hun enthousiasme zetten we de eerste stappen naar Zomercampus010.

In de zomervakantie van 2020 ging Zomercampus010 van start: we organiseerden voor bijna 5000 Rotterdamse leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs een programma, gericht op vakoverstijgend (taal)onderwijs en talentontwikkeling. Dat was zo’n succes dat we van meerdere schooldirecteuren de vraag kregen om ook buiten de schoolvakantie programma’s te organiseren.

Onder de naam Campus010 hebben we sinds de start in 2020 met veel plezier voor ruim 8000 leerlingen innovatieve onderwijsprogramma’s, Maatwerkcampussen en Campusdagen georganiseerd op diverse Rotterdamse basisscholen, tijdens schooltijd en daarbuiten.

Door onze ervaringen op deze scholen in combinatie met de ontwikkelingen in het onderwijs, zagen we in dat er meer nodig was dan we konden bieden. Samen met toonaangevende partners werkten we daarom hard aan het ontwikkelen van een innovatief en baanbrekend onderwijsprogramma waarmee elk kind zich kan ontwikkelen tot de meest gelukkige, veerkrachtige en succesvolste versie van zichzelf.

Inmiddels is onze stichting landelijk actief. In 2021 kozen we daarom ook voor een naam die onze landelijke ambities weerspiegelt: Stichting Campus Nederland.

Vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam organiseert het team van Campus Nederland educatieve en inspirerende (maatwerk)programma’s voor kinderen en jongeren uit het primair en voortgezet onderwijs in Nederland. Deze programma’s - die we aanbieden op school of een locatie in de wijk -  zijn gericht op talentontwikkeling, vakoverstijgend leren en het opdoen van 21e-eeuwse vaardigheden. Daarnaast ontzorgen wij tijdens onze programma’s ook het onderwijsteam door de school over te nemen en zo lesvrije uren te creëren.