Kevin Huijskens

Kevin Huijskens woont in Rotterdam en kan als projectcoördinator bij Campus Nederland zijn talent als visionair goed kwijt. Hij is recht voor z'n raap en brengt graag structuur binnen de organisatie. Daarnaast vindt hij het mooi om middels onze programma's een bijdrage te leveren aan het zelfvertrouwen van kinderen. Want: het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen mag er zijn.

Wat inspireert jou aan je werk?
“Het allerleukste vind ik dat we een jong, groeiend team zijn, waar veel ruimte is voor eigen input als het gaat om groei en verandering. Daar ligt voor mij het grootste werkplezier, en het zijn allemaal hele leuke mensen. Ik kom uit een commerciële hoek, eventmanagement en hotellerie, en in mijn werk bij CampusNL kan ik dat commerciële wel meenemen, maar met een ander doel. Het doel van het werk is anders: we doen het zowel voor de maatschappij als voor de kindjes, die hebben een hele leuke dag en leren er iets van.”

Waar word je naast werk blij van?
“Ik houd van stappen, maar sta ook niet meer elke keer tot 07.00 uur in de club hoor. Verder ga ik graag weekendjes weg met vrienden en hebben we vaak diners bij elkaar.”

De programma's van Campus Nederland zijn gericht op talentontwikkeling, wat is jouw talent?
“Op werkvlak ben ik altijd heel eerlijk en recht voor z'n raap, maar wel in het belang van wat we allemaal aan het doen zijn. En ik kan ook goed richting bepalen, van: ‘We doen dit nu zo, maar als we het net iets anders doen dan gaat het beter’. Dat visionaire, beeld denken en strategieën bepalen komt in mijn werk goed tot z’n recht.” 

Wat zou je nog graag willen leren?
“Ik doe een taalcursus Frans en zou ook nog wel Spaans erbij willen doen. In Frans had ik al een basis en het is wel handig, voor als ik op wintersport ben en ik bij wijze van spreken iets meer kan bestellen dan alleen maar ‘twee bier’. Maar Frans is wel minder bruikbaar dan Spaans dus als ik Spaans erbij leer dan kan ik overal ter wereld wel terecht. En thuis zou ik verder nog wel willen leren om met geld om te gaan, dat is ook wel lekker. Als je meer gaat verdienen dan denk je dat je meer overhoudt, maar dat is niet waar. In mijn werk wil ik meer groeien in mijn senioriteit en het aankleden van mijn managers rol. We gaan richting een groter team en ik zou mij vanuit mijn rol wat zekerder willen voelen en iedereen op de juiste manier willen motiveren en betrekken. Draagvlak creëren is een kunst!”

Wat is het waardevolste dat je op school hebt geleerd?   
“Wat ik vanuit huis en mijn omgeving heb meegekregen  - en wat ik ook in mijn werk wil meenemen - is dat je mag zijn wie je bent. Dat geluk heb ik wel gehad, maar voor veel jongeren is dat helaas anders. Ik zou met dit werk daarom nog wel wat meer willen doen om het zelfvertrouwen van kinderen aan te wakkeren daarin. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen mag er zijn.”