Petra Buis

Petra Buis woont in Berkel en Rodenrijs en was voordat ze bij Campus Nederland begon zelf ooit leerkracht. Als coördinator Educatie & Kwaliteit zorgt Petra ervoor dat de programma's van Campus Nederland goed aansluiten op de visie van Campus Nederland. In haar functie komt Petra nog steeds vaak op scholen en daar is ze heel blij mee.

Wat vind je het leukste aan je werk? 
“In de basis: alle mooie ervaringen voor de kinderen mogen organiseren en het enthousiasme van de leerlingen dat we daarvoor krijgen. Ik heb zelf in het basisonderwijs gewerkt en ik word nog steeds erg blij van de sfeer die in scholen hangt. Ik zou niet meer voor de klas willen staan, maar niet meer in scholen komen en geen interactie meer met kinderen zou ik missen.”  

Waar word je naast werk blij van? 
“Vooral gezelligheid opzoeken: een drankje doen of langs gaan bij familie en vrienden. Maar ook de wereld ontdekken, dus zoveel mogelijk weekendjes weg in Nederland en het buitenland. Ik vind het belangrijk om ervaringen te maken, te delen en mee te geven.”  

Wat is je supertalent? 
“Ik kan aan heel veel dingen tegelijk denken en daarbij de details niet over het hoofd zien. Ik weet niet of ze daar thuis daar altijd zo blij mee zijn, maar voor mijn werk is dat wel handig.”

Wat zou je nog graag willen leren?
“Ik zou graag beter en meer talen willen spreken en op het gebied van techniek kan ik zeker nog een hoop leren. Daarnaast zou ik graag leren om me niet overal verantwoordelijk voor te voelen en dat ook ik best een foutje mag maken."

Wat is het leukste of waardevolste dat je zelf hebt geleerd op school?
“Op het CIOS (en later op de PABO) heb ik ervaren hoe leuk school kan zijn als je een richting kiest die bij je past. Ik heb de havo niet mooi afgerond en er lang over gedaan, maar door iets te kiezen wat ik leuk vond, heb ik uiteindelijk wel een hbo-opleiding gedaan en zit ik waar ik nu zit. Ik heb daar geleerd dat je er toch wel komt, ondanks dat het niet altijd meezit. En dat wil ik mijn kinderen ook meegeven: je moet doen waar je blij van wordt en dan sluit de motivatie daar ook bij aan.”