Terug

6.000 Kinderen genieten van gratis activiteiten in hun eigen wijk met Zomercampus010

July 6, 2020
Nieuws

De coronacrisis zette een streep door de zomerplannen van veel Rotterdamse kinderen. Daarom organiseert Zomercampus010 in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam en lokale partners gratis sport- en cultuuractiviteiten. Vanwege het overweldigende aantal reacties is besloten de inschrijfperiode te verlengen. Zo biedt de organisatie meer kinderen de kans te genieten van een fantastische zomer.

“De kinderen in mijn buurt konden niet meer naar school, maar ook niet meer sporten en cultuur beoefenen”, zegt initiatiefnemer Samuel Schampers. “Voor veel kinderen zijn de vakantieplannen afgelast en leuke activiteiten staan op een laag pitje. Maar daar is het geen zomervakantie voor, toch? Als voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam kon ik dat niet over mijn hart verkrijgen.”

Daarom werd Stichting Zomercampus010 opgericht; een grootschalig en uniek project in regio Rotterdam, waar de gemeente Rotterdam, het Jeugdfonds en diverse lokale partijen aan bijdragen. Het initiatief biedt plek voor ruim 6.000 kinderen uit het basisonderwijs (voor de groepen 3 t/m 7) en voor-examenklassen van het voortgezet onderwijs.

Deelnemers worden in kleine groepen begeleid door een mentor uit de buurt. De programmering draait om talentontwikkeling, nieuwe ontmoetingen en inspirerende activiteiten. In juli en augustus staan onder andere danslessen, gitaarlessen en voetbal op de agenda. “Mijn doel is dat die kinderen straks aan hun nieuwe schooljaar beginnen met een tof vakantieverhaal”, zegt Schampers. “Hun zomer wordt echt een feestje.”

In de eerste inschrijfweek bereikte Zomercampus010 al ruim 3.000 aanmeldingen. Dit bevestigt het succes en de behoefte aan zomeractiviteiten. Daarop besloten wij het inschrijftermijn te verlengen.

Zomercampus010 wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam en diverse lokale partners.

May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder