Bouw je BEP-Robot tijdens Herfstcampus010!

Komende herfstvakantie vindt de eerste editie van Herfstcampus010 plaats op basisschool De Bavokring. Ruim 90 leerlingen van deze school gaan tijdens de Herfstcampus aan de slag met sport, culturele activiteiten, techniek, natuur milieu-educatie en bijles. Een van de toffe onderdelen uit het programma kunnen wij alvast bekend maken: Bouw je BEP!

BEP staat voor Build, Emote, Play en is een ‘doe-het-zelf pakket’ dat bestaat uit het bouwen, programmeren en versieren van een eigen robotje. Deze workshop stimuleert de basis-ICT vaardigheden van jonge kinderen. Bouw je BEP is bedacht en ontwikkelt door ZOO42, opgericht door Niels de Jong en Joël van Wijngaarden. Niels vertelt: ‘Het idee is ontstaan uit de gedachte dat leren over technologie veel persoonlijker en toegankelijker kan. Doordat er nu al een groot tekort is aan mensen binnen deze sector willen wij met BEP meer kinderen interesseren voor techniek.’ De naam BEP was vroeger een naam voor zowel jongens als meisjes en kwam veel voor in de havens van Rotterdam. Naast dat BEP een Rotterdams robotje is, kan BEP zowel een meisje of jongen zijn maar natuurlijk ook gewoon een dier, superheld of fantasievol wezen.

Een stoere superheld of een schattig diertje
Iedereen die meedoet met de Herfstcampus mag zijn eigen BEP in elkaar zetten als een soort puzzel en de buitenkant versieren. BEP prikkelt de belevingswereld van kinderen, Joël vertelt: ‘De één maakt een stoere superheld de ander een schattig diertje. Als dat is gedaan sluiten we de motortjes en batterij aan, waardoor BEP echt tot leven komt!’ Door mee te doen aan Herfstcampus010 brengen de jonge ondernemers meer kinderen in aanraking met techniek. ‘Kinderen verassen ons telkens weer met hun creativiteit of verborgen aanleg voor techniek. Het leukste vinden wij altijd wanneer er kinderen binnenkomen die aan ons vertellen dat zij niet goed zijn met techniek of niet creatief zijn, maar dat ze het met een beetje hulp en aanmoediging juist onwijs goed doen. Hoe trots ze na afloop zijn dat ze het dus wel kunnen, dat is precies wat wij aan hen willen laten zien!’

BEP bij Zomercampus010
Tijdens de Zomercampus zijn er al ruim 250 robotjes tot leven gebracht in Delfshaven Wij waren gelijk enthousiast over het idee van Zomercampus010. Het was niet alleen voor de kinderen leuk dat zij op nieuwe plekken kwamen en van alles leerden, maar voor ons ook! Zo hebben wij leuke nieuwe mensen mogen ontmoeten en van andere Rotterdammers mooie initiatieven gezien die dat met passie delen met de kinderen’, aldus Niels.

Niels en Joël staan te popelen om de Bouw je BEP-workshop te verzorgen tijdens Herfstcampus010. ‘Wij kijken er naar uit om de leerlingen een leuke en leerzame ervaring te bieden waarbij zij meer vertrouwen krijgen in hun technische vaardigheden. En natuurlijk hetgeen wat ze hebben geknutseld, want dat mogen de kids meenemen naar huis!’

Lees meer over Bouw je BEP via: www.bouwjebep.nl