Terug

Het hele jaar door gelijke kansen voor alle kinderen

April 23, 2021
Nieuws

Campus Nederland zet in op landelijk programma voor de ontwikkeling van kinderen

Campus Nederland, de overkoepelende organisatie bekend van Campus010 en Zomercampus010, hield op 15 april jl. een kick-off sessie in de Maastoren aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het doel: een innovatief onderwijsprogramma vormgeven waarmee Campus Nederland vanaf september 2021 het onderwijs kan ondersteunen. Zomercampus010 was in 2020 een groot succes. Zeker nu door de aanhoudende lockdown kinderen steeds vaker een leerachterstand oplopen, is volgens Campus Nederland de behoefte groot om een landelijk programma aan te bieden waarbij kinderen op verantwoorde en door inzet van talentenontwikkeling aan de cruciale leerdoelen kunnen werken, als aanvulling op het primair onderwijs.

Mandy Leenpoel, directeur Campus Nederland: “Wij geloven dat leren en de kans om jezelf te kunnen én mogen ontwikkelen tot gelukkige en veerkrachtige mensen leidt. Ieder kind heeft recht op deze ontwikkeling, ongeacht sociaaleconomische achtergrond, religie of afkomst. Campus Nederland zet zich in om gelijke kansen te bevorderen voor kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Deze ondersteuning willen we met ons programma het hele jaar door aanbieden. In 010 én daarbuiten. Wij bieden maatwerk per kind: een eigen samengesteld, uniek programma dat fungeert als extra ‘ring’ rondom het reguliere onderwijs. Zo’n programma is gericht op de cruciale leerdoelen, nieuwe ervaringen, veerkracht en levensgeluk. Krachten bundelen is hierbij belangrijk, dus zijn we met een bijzonder comité dit programma vorm gaan geven tijdens de kick-off sessie op 15 april.’’

Campus Nederland en de verschillende partners werken aan zogenaamd blended learning traject, waar tutoring, vernieuwende effectieve online modules en augmented & virtual reality zijn gecombineerd. Dit alles wordt ondersteund door wetenschappelijke bewezen leerlijnen die aansluiten op de lesstof van school. Dit maakt nieuwe ervaringen - die zijn gericht op talentenontwikkeling - toegankelijk voor de leerling, die betrokken wordt bij het samenstellen van het traject. Naast de didactische vaardigheden zet het programma in op de verhoging van het welbevinden en veerkracht van het kind.

Fotografie: Remco Koers

De trotse samenwerking van bijzondere partners die dit mede mogelijk gaan maken: Deloitte Impact Foundation, De Onderwijs Alliantie, ErasmusX, Stichting FutureNL, Stichting NIVOZ, Stichting Meester Rembrandt, Echt OnderwijsLeer- & Veerkracht, Leesvink, Fontys Hogeschool, De Maatschappelijke Alliantie en Aflatoun Nederland

June 7, 2024

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder
May 24, 2024
Nieuws

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW.

Lees verder
Lees verder
May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder