Terug

Campusdag: De Kruidenhoek

April 13, 2023
Artikel

"De Campusdag levert De Kruidenhoek heel veel op en dat is tweeledig; de kinderen die hebben een toffe dag met ongelofelijk veel activiteiten waarin ze de hele dag geïnspireerd raken en mooie dingen kunnen maken, maar het levert ook de leerkrachten heel veel op en dat is met name tijd om daarmee ook het onderwijs beter te kunnen maken."
- Mascha Stolk (directeur van De Kruidenhoek)

In maart volgde na een reeks van losse Campusdagen voor verschillende bouwen de allereerste Campusdag voor álle leerlingen van de Kruidenhoek!

De CampusNL teams nemen op de scholen de volledige organisatie van educatieve en inspirerende programma's voor hun rekening waardoor de leerkrachten vrijgespeeld worden terwijl er geen extra studiedagen hoeven worden ingezet. Door de programma’s te laten aansluiten op de thema’s van school wordt de onderwijstijd waardevol benut.

De Campusdag op de Kruidenhoek werd op een feestelijke wijze geopend in de gymzaal met alle leerlingen. Vervolgens hebben de leerlingen allerlei workshops gevolgd gefocust op sport, kunst en talentontwikkeling. Zo hebben de leerlingen onder andere de workshops theater, dans, koken en logo ontwerpen gehad! 

Benieuwd hoe een Campusdag eruit ziet? Bekijk dan hier de volledige video van de Campusdag.

https://www.youtube.com/watch?v=1fmCwdBDcUI

Bekijk hier de video voor een sfeerimpressie van de Campusdag voor alle leerlingen van de Kruidenhoek.

May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder