Terug

Dag 3 van de CampusNL College Tour staat in het teken van Gendergelijkheid

June 28, 2023
Nieuws

Vandaag zijn er belangrijke onderwerpen aangekaart tijdens de laatste dag van de CampusNL College Tour op het Comenius College. De derde dag stond in het teken van de Sustainable Development Goal: Gender equality. De twee inspirerende sprekers die vandaag hun verhalen deelden waren: Loiza Lamers en Robbert Rodenburg. Zij werden live op het podium geïnterviewd door acteur en presentator Mike Weerts. Daarnaast volgden de leerlingen ook workshops aansluitend op het thema van de dag.

Loiza Lamers is een Nederlands model en won in 2015 het televisieprogramma Holland's Next Top Model. Geboren als Lucas Lamers in 1995, wist zij al vroeg dat ze in een verkeerd lichaam was geboren. Over haar transitie is zelfs een documentaire gemaakt. Sinds het winnen van HNTM heeft Loiza internationale belangstelling, steun en waardering gekregen van ontwerpers, fotografen, pers en de LGBTQ+ community. Sinds haar deelname aan Expeditie Robinson is ze nu bekend als echte doorzetter.

Tijdens de lezing heeft Loiza haar boodschap over gelijkheid, kracht en liefde verspreidt aan de leerlingen door haar levensverhaal te delen. Haar krachtige verhaal maakte veel emoties en reacties los. Dit zorgde ervoor dat er een persoonlijk gesprek ontstond tussen Loiza en de leerlingen over hoe je ondanks verschillen op een respectvolle manier met elkaar kan omgaan.

De tweede spreker, Robbert Rodenburg, was te zien op tv bij verschillende programma's, waaronder: Brugklas, Dokters en Spangas. Zijn acteren is inmiddels gecombineerd met een influencer carrière waarin hij blogt over mode- en lifestyle. Sinds 2020 heeft hij zijn goed bekeken Youtube format ''Open Kaart'' waarin hij bekende gasten interviewt. Voor deze online-videoserie won hij in 2022 de Televizier-Ster voor Online-videoserie.

Vandaag speelde Robert zelf open kaart tijdens zijn lezing over seksuele diversiteit, gelijkheid en inclusie. Met zijn eerlijkheid wist hij de leerlingen meer bij te brengen over gendergelijkheid en het belang van het hebben van persoonlijke gesprekken. Het creëren van een veilige omgeving, waar iedereen geaccepteerd wordt en zichzelf kan zijn is hier een belangrijk onderdeel van. Mike Weert en Robbert Rodenburg sloten de lezing af met een Q&A.

Ook zoals de vorige twee dagen volgden de leerlingen vandaag workshops aansluitend op het thema. Workshops die vandaag onder andere plaats vonden waren: talkshow discriminatie, mindfulness en gelijke kansen & wereldburgerschap. Het was mooi om te zien dat er tijdens deze workshops nog verder is gesproken over de lezing met Loiza!

Het is van groot belang om met jongeren over het onderwerp gendergelijkheid in gesprek te gaan. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de openheid die vandaag werd getoond door de sprekers, aanbieders, mentoren en leerlingen. De impact van het onderwerp was na afloop nog goed te merken in de school.

Klik hier om meer te lezen over dag 1 en dag 2 van de CampusNL College Tour!

Fotografie: Set Vexy

August 31, 2023
Nieuws

Nieuwe website voor CampusNL: Bekijk hier de sneak peak!

Stichting Campus Nederland krijgt binnenkort een nieuwe website! In samenwerking met Digital Growth Agency is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. Digital Growth Agency legt als organisatie de focus op de digitale groei van hun klanten. Daarnaast vinden zij het van belang om bij te dragen aan maatschappelijke ...

Lees verder
Lees verder
August 21, 2023
Artikel

Deelnemers Zomercampus010 schrijven artikel voor De Havenloods

Drie dagen lang hebben de deelnemers van Zomercampus010 samen met De Havenloods en Het Veerhuis gewerkt aan een eigen artikel over onderwerpen die spelen binnen hun wijk. Deze artikelen worden ook daadwerkelijk gepubliceerd in de (online)krant van De Havenloods! Interviewen, fotograferen en schrijven kwamen allemaal aan bod tijdens deze driedaagse workshop.

Lees verder
Lees verder