Terug

Energie voor een intensieve zomer!

September 2, 2020
Nieuws

Leren, spelen, dingen ontdekken en jezelf ontwikkelen: bij Zomercampus010 kan het allemaal. Zo’n intensieve zomer vergt veel energie en al helemaal bij mooi weer. Om de kids toch met de nodige energie aan de slag te kunnen laten gaan, zorgde Zomercampus010 voor gezonde en gevarieerde ontbijtjes en lunches.  

‘We weten dat je meer informatie tot je kunt nemen - en überhaupt meer energie hebt - met een volle maag. Omdat we weten dat het niet voor ieder kind in Rotterdam zo vanzelfsprekend is om de dag te starten met een volle maag, vonden wij het belangrijk om te zorgen voor ontbijt of lunch en een tussendoortje’, vertelt directrice Mandy Leenpoel. ‘We hebben deze zomer met zo’n 30 partijen samengewerkt voor de ontbijt- en lunchpakketjes en hebben bijvoorbeeld duizenden raketjes gesponsord gekregen van Dynamice Zero. Dit is een ijsje zonder toegevoegde suikers. Ook Jumbo Vijf Werelddelen heeft tussendoortjes gesponsord!’

Bij Huis van de Wijk Oud-Charlois op de Clemensstraat werd het ontbijt en de lunch verzorgd door Dock. Hier smeerde acht ‘smeerhelden’ vrijwillig broodjes voor de kinderen van Zomercampus010. Door nauwe communicatie met de Zomercampus letten de vrijwilligers op zaken als bijvoorbeeld halal-vlees en allergieën. ‘Tevens hadden wij bij de Clemensstraat als klap op de vuurpijl elke afsluiting van de periode iets extra toegevoegd. Zo regelden we op warme dagen regelmatig ijs voor alle kinderen van Zomercampus010.’ vertelt beheerder Farish Bhaggoe Huis van de wijk Dock. Ook hebben de vrijwilligers de eerste periode afgesloten door fruitcocktails en pannenkoeken te maken voor de kids.


Tijdens Zomercampus010 verzorgden verschillende aanbieders de maaltijd-pakketten voor de kinderen, waaronder Lunchroom Figaro. Ze zien het belang van Zomercampus010 in en werken met alle liefde mee aan het initiatief. ‘Het feit dat dit initiatief tot stand is gekomen om kinderen en scholieren in deze rare tijd een steuntje in de rug te geven met hun scholing vinden wij enorm belangrijk. Hopelijk mondt dit uit op een enorm succes en zal dit een voorbeeld worden voor een nog grotere volgende editie en edities in andere steden,’ aldus Peter Spek, eigenaar van Lunchroom Figaro. Om de kinderen goed door de dag te laten komen voorzien ze de kids van een vers belegd broodje, een stuk fruit, een stuk ontbijtkoek en een lekkere snack. ‘Hierbij hebben wij gezorgd voor voldoende afwisseling in het beleg, en dus ook halal, zodat er voor iedereen wat lekkers bij zit!’ vertelt lunchroom Figaro ons. ‘Wij zitten met ons bedrijf al tweeëntwintig jaar in het centrum van Rotterdam. Hierdoor is ons bedrijf erg verbonden met de stad. Wij zijn dan ook erg trots en dankbaar om ons een partner te mogen noemen van Zomercampus010 die helpt aan de toekomst van Rotterdam.’ 

Het is natuurlijk vakantie en daar horen lekkere dingen ook bij! Daarom sponsorde Jumbo Vijf Werelddelen de tussendoortjes, chips en koeken. ‘Wij vinden dit een heel mooi initiatief, omdat het de wijken en de bewoners van Rotterdam met elkaar verbindt,’ vertelt Implementatiebegeleider Souad el Kahali. Stichting Zomercampus010 is blij dat Jumbo Vijf Werelddelen ook volgend jaar een bijdrage wil leveren aan het eten en drinken voor de Zomercampus.

Het eten gaat natuurlijk niet altijd op. Als leerlingen of docenten extra trek hebben mogen ze dit opeten. Blijft er nog steeds iets over? Dan schenkt  Zomercampus010 het overgebleven voedsel aan de Rotterdamse voedselbanken en wijken. ‘Het feit dat overgebleven voedselwaren worden uitgedeeld in de wijken en in de voedselbanken is een goede weerspiegeling van deze stad; het zorgen voor elkaar en allemaal een bijdrage leveren aan de toekomst van Rotterdam,’ aldus Figaro. 

‘Als er geen bestemming voor het overgebleven eten wordt gevonden, wordt dit de volgende dag opgehaald door de verschillende leveranciers. Ze dragen zorg voor de nog te gebruiken voedingsmiddelen en verdelen dit zelf waar mogelijk aan soortgelijke hulpbehoevenden,’ vertelt Cecile van Zomercampus010. ‘Dat de kinderen eten aangeboden krijgen is een belangrijk onderdeel van het project. Het is ook een goed streven om verspilling te voorkomen en bewustwording te bevorderen. Ook bij de leerlingen.’

Naast de Jumbo, Figaro en de ‘smeerhelden’ van Huis van de Wijk Oud Charlois, bedanken wij als Zomercampus010 uiteraard alle aanbieders die hebben geholpen bij het neerzetten van een onvergetelijke zomer voor heel veel Rotterdamse leerlingen; Blaauw Broodjes, Croissanterie de Snor, De Foodtruck.com, BOOD express, Bakkerij Bloemhof, Dagelijks Lekker, De Broodjes Mama's, YESS! Pop-Up Store, Dynamice en natuurlijk alle vrijwilligers die dag in en dag uit hebben geholpen bij het klaarmaken van de lunch- en ontbijtpakketjes. 

May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder