Terug

Herfstcampus010: ‘In de vakantie tijd doorbrengen met mijn vrienden is supertof en leuk!’

October 28, 2020
Nieuws

Na het succes van de Zomercampus hebben bijna 100 kinderen afgelopen herfstvakantie genoten van een leerzaam en afwisselend programma tijdens Herfstcampus010. Vijf dagen lang zijn de leerlingen van basisschool De Bavokring in hun vakantie naar school gegaan om bijles te volgen. Daarnaast was er ruimte om talent te ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur, techniek en natuur & milieu-educatie. De redactie van Campus010 was aanwezig bij de basisschool in Kralingen om met de kinderen in gesprek te gaan. 

Firdaous – 8 jaar
Tijdens de workshop van Bouw je BEP zijn de leerlingen druk bezig met het in elkaar zetten van hun eigen robot. De achtjarige Firdaous zet aandachtig de oogjes van BEP in elkaar. Afgelopen zomer heeft zij ook meegedaan aan Zomercampus010 bij locatie Excelsior. Firdaous vertelt: ‘Ik vond het zo leuk tijdens de Zomercampus dat ik nu weer mee wilde doen.’ En het vervolg op de Zomercampus valt haar zeker niet tegen: ‘De Herfstcampus vind ik echt heel tof! We krijgen bijles, daar word je slimmer van.’ Firdaous vertelt ons dat ze het niet erg vindt om in haar vakantie naar school te gaan: ‘Ik vind leren belangrijker dan spelen, maar hier bij de Herfstcampus doen we het allebei! Vooral dingen zelf maken vind ik heel erg leuk, zoals het maken van onze BEP-robot en een muziekinstrument.’ Vol trots laat Firdaous haar BEP aan ons zien, prachtig versierd met gekleurd papier en tekeningen.

Mohamed – 10 jaar en Cinar – 9 jaar
De vrienden Mohamed en Cinar zitten in groep 6A en doen samen mee aan de Herfstcampus. Beide jongens vertellen vol enthousiasme over de activiteiten van de Herfstcampus. Cinar: Ik vind het heel leuk dat we tijdens de Herfstcampus veel afwisselende activiteiten hebben. We hebben bijna iedere dag gym! Maandag hadden we hockey en Bouw je BEP, dinsdag freerunnen, woensdag hebben we weer gehockeyd en kregen we een djembé-les!’ Mohamed vult hem aan: ‘Vandaag hebben we Zwerfie!’ Tijdens les van Zwerfie worden de leerlingen bewust gemaakt van het probleem van zwerfafval.

Cinar vindt het werken aan zijn artikel het leukst om te doen: ‘Het is erg interessant om allemaal informatie te verzamelen over een onderwerp. Ik schrijf mijn artikel over Turkije en Mohamed over voetbal.’ ‘Ik heb allemaal informatie opgezocht over topspelers en wedstrijden’ vertelt Mohamed. ‘Het allerleukst aan de Herfstcampus vind ik dat we hier tijdens het werken ook foto’s mogen printen om op te plakken, dit maakt ons artikel een stuk mooier.’

Mohamed werkt aan zijn artikel over voetbal
Cinar werkt aan zijn artikel over Turkije

Bilal – 8 jaar
Dat Bilal in de herfstvakantie naar school moet vindt hij geen probleem: ‘Het is alleen in de middag en de lessen zijn heel leuk. We doen veel spelletjes en ik maak een woordzoeker en een kruiswoordpuzzel met fruit en groenten.’ Naast bijles vindt hij gymmen erg leuk om te doen. ‘De hockey-les vond ik het aller leukst, vooral het partijtje. We hebben 5-1 gewonnen!’ vertelt Bilal stralend.

Jazz - 11 jaar en Petra – 10 jaar 
Vriendinnen Jazz en Petra doen beide mee met de Herfstcampus omdat ze het fijn vinden om in de vakantie lekker bezig te zijn. Jazz vertelt: ‘Ik heb ook meegedaan met de Zomercampus en dat vond ik echt superleuk! Daarom heb ik me ook weer aangemeld voor de Herfstcampus.’ Het bevalt Jazz goed want ze zit nu met al haar vrienden in de groep: ‘In de vakantie tijd doorbrengen met mijn vrienden is supertof en leuk!’ Petra heeft niet deelgenomen aan de Zomercampus maar hoorde veel positieve verhalen van haar klasgenoten. ‘Ik was erg benieuwd na alle verhalen van mijn klasgenoten, daarom heb ik me aangemeld. Ik doe in mijn vakantie toch nooit echt iets behalve film kijken, dan kan ik beter hieraan meedoen. De bijles is handig voor na de vakantie, dan zijn we de stof tenminste niet vergeten wanneer school weer begint.’  

Op de vraag ‘Wat vonden jullie het leukst om te doen tijdens Herfstcampus010?’ roepen de meiden in koor: ‘Freerunnen!!!’ Jazz vertelt verder: ‘Ik had dit nog nooit eerder gedaan, maar ik vond het echt heel tof. We hadden zoveel lol met zijn tweeën en we leerden iets wat we nog nooit eerder hadden gedaan.’

Het was een geslaagde week op de Bavokring. In de toekomst zal Campus010 in samenwerking met meerdere Rotterdamse scholen en partners maatwerk-campussen organiseren. Wij kijken er met veel enthousiasme naar uit! 

April 23, 2024
Artikel

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op d

Lees verder
Lees verder
April 18, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw.

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder