Terug

Een geslaagde eerste editie van Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

July 5, 2022
Nieuws

Woensdag 22 juni draaide het tijdens het eerste inspiratiecongres van Campus Nederland in LantarenVenster om ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. Wij kijken met trots terug op een geslaagde dag, waar verschillende professionals uit het onderwijsveld met elkaar in verbinding zijn gebracht en zijn gemotiveerd om innovatiemogelijkheden binnen het huidige onderwijssysteem in gang te zetten. Aan de hand van dagvoorzitter Frank Vijg zijn er deze dag inspirerende verhalen en inzichten gedeeld door keynote sprekers Mo Gawdat en Claire Boonstra en de deskundige panelleden Renata VossKristel van DalsumRonilla Snellen en Claire Boonstra.

Wij bedanken iedereen die woensdag 22 juni aanwezig was tijdens het congres voor de positieve energie!

Lees hieronder verder wat deze bijzondere dag teweeg heeft gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=laRFS9aGETc

Bekijk hier de aftermovie van het Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs' 2022   Video door: Cinecrush

Keynote Sprekers Mo Gawdat en Claire Boonstra

Keynote sprekers Mo Gawdat en Claire Boonstra waren aanwezig tijdens het Inspiratiecongres in Rotterdam om hun visie op het thema 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' te delen met schoolbestuurders, schoolleiders, leraren en partners van Campus Nederland.  

Mo Gawdat, oprichter van One Billion Happy, heeft drie boeken geschreven over de mate waarin je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen geluk. Hij heeft het publiek dan ook in laten zien dat iedereen zelf de regie heeft over zijn/haar gevoel van geluk en welbevinden. Dit is precies waar Campus Nederland voor staat en wat wij aan zowel leerlingen als schoolteams willen meegeven.  

Claire Boonstra, oprichter van Operation Education, heeft het gehad over de systemen in het onderwijs en hoe deze tot stand zijn gekomen. Echter zet zij hier haar vraagtekens bij. Is de manier waarop we het nu doen nog wel relevant? Ze heeft de mensen in de zaal na laten denken over hun eigen kijk hierop. Sta regelmatig eens stil bij de vraag: 'Waarom doen we dit eigenlijk nog zo?' 

Werkgeluk, Leergeluk en Anders Organiseren/Lerarentekort

BOOR-voorzitter Renata Voss, Bavokring directeur Kristel van Dalsum, regiocoördinator Gelijke Kansen Alliantie Ronilla Snellen en Claire Boonstra, oprichter van Operation Education, gingen met elkaar in gesprek tijdens de paneldiscussie. Aan de hand van prikkelende stellingen behandelde zij vanuit verschillende invalshoeken de drie subthema’s: ‘Werkgeluk leerkrachten & schoolleiders’, ‘Leergeluk leerlingen’ en ‘Anders Organiseren/lerarentekort’. 

Een van de stellingen was: ‘Een schoolteam dat uitgebreid wordt met mensen van buiten het onderwijs zorgt voor een verrijking van het leerproces van de leerling.’ Veel herkenning bij Renata. ‘Wij horen van onze leerlingen dat ze in de lessen van vakleerkrachten dingen leren die ze anders nooit hadden geleerd.’  Lees hier meer over de uitkomsten van de paneldiscussie in het verslag van Sanne van der Most, dat Stichting BOOR heeft uitgebracht in hun magazine. 

Wrap-Up door Ivan Words

In een Wrap-Up heeft Spoken Word artist Ivan Words de dag krachtig samengevat. Bekijk zijn stuk in onderstaande video. 

https://www.youtube.com/watch?v=-XJOvW9jNYc

February 13, 2024
Artikel

Thomas More Studenten lopen stage als mentor bij Stichting Campus Nederland

Stichting Campus Nederland biedt 12 studenten van de Thomas More Hogeschool een stageplek aan als mentor. Wij spraken Dean en Michelle over hun stage als Mentor bij Stichting Campus Nederland.

Lees verder
Lees verder
February 6, 2024
Artikel

Wetenschapslessen door Mad Science tijdens naschools programma

Op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs organiseert Stichting Campus Nederland naschoolse programma’s. Gedurende een periode van vijf weken volgen zo ook de leerlingen van groep 7 en 8 van de Augustinusschool wetenschapslessen van Mad Science.

Lees verder
Lees verder
January 18, 2024
Nieuws

Talentontwikkeling tijdens nieuw naschools programma

‍Stichting Campus Nederland organiseert in 2024 op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs naschoolse programma’s. Gedurende dit programma volgen leerlingen een reeks workshops of clinics.

Lees verder
Lees verder