Start van een nieuw programma: Campusdagen

Dit schooljaar hebben wij een nieuw programma geïntroduceerd genaamd: Campusdagen! Een Campusweek, maar dan in het klein. Op deze losse Campusdagen worden leerlingen meegenomen in een vol programma met workshops die zoveel mogelijk aansluiten op de thema’s van de school. Dit schooljaar trappen wij de Campusdagen af op de Kruidenhoek en de Catamaran. Wij spraken directrice Mascha Stolk van de Kruidenhoek over de samenwerking.

Mascha Stolk vertelt waarom zij de samenwerking is aangegaan met Campus Nederland: ”De Kruidenhoek heeft ervoor gekozen om Campusdagen te organiseren op haar school, omdat er op deze manier tijd vrij komt voor de leerkrachten om te werken aan het door ontwikkelen van het onderwijsaanbod. Op deze manier zijn er dan ook minder studiedagen. Voor elke leerkracht is het fijn om drie keer per jaar even uit de klas te zijn om andere dingen te kunnen doen, maar uiteindelijk zijn de workshops voor de leerlingen ook prachtig!”

Volgens Mascha zijn de Campusdagen een verrijking voor het aanbod van hun school: ”Als school zijn wij al breed aan het opleiden, maar dit geeft nog allerlei extra’s aan wat de leerlingen leren. In de bovenbouw hebben wij nu bijvoorbeeld het thema Azië. De leerlingen kunnen zich door de Campusdagen hier helemaal in verdiepen, omdat de workshops op dit thema aansluiten. Als je dan sushi kan rollen, hoe fantastisch is dat?! Als school hebben wij helaas geen tijd om dit soort activiteiten te organiseren.”

De eerste twee Campusdagen op de Kruidenhoek vonden de kinderen fantastisch vertelt Mascha: ”Toen ik daarnet weer even een rondje liep en onze leerlingen druk bezig zag, hadden ze het ontzettend naar hun zin. Het is echt een win-win situatie: de kinderen vinden het leuk om te doen en ik zie mijn collega’s van de bovenbouw meer tijd hebben om al hun andere werk te doen. Tot slot is het mooi meegenomen dat het voor de ouders fijn is dat de leerlingen op school kunnen blijven.”

Wij kijken ontzettend veel uit naar de toekomstige Campusdagen die wij nog gaan organiseren!