Terug

Campus010 verzorgt divers en educatief programma tijdens noodopvang

January 25, 2021
Nieuws

Door de donatie van Stichting Kinderpostzegels Nederland, hebben scholen de mogelijkheid gehad om geld aan te vragen bij het Jeugdeducatiefonds om activiteiten te organiseren tijdens de noodopvang. Het Jeugdeducatiefonds helpt bij het vergroten van  ontwikkelingskansen van kinderen, door hen zo veel mogelijk kennis te laten maken met hun eigen talenten.

Diverse basisscholen uit Rotterdam die een aanvraag hebben gedaan bij het Jeugdeducatiefonds hebben ons benaderd om een programma te verzorgen. Daarom zullen wij de komende weken diverse, educatieve workshops aanbieden gericht op techniek, cultuur en natuur- & milieueducatie. Door aanvullende activiteiten te verzorgen op de noodopvang, kunnen de kinderen zich blijven ontwikkelen en hopen wij de leerkrachten te kunnen ontlasten.

Het programma stellen wij op in samenspraak met de scholen, om zo de behoeften die zij hebben te kunnen vervullen. Vorige week zijn wij gestart met met het programma op basisschool de Bavokring. De leerlingen zijn onder meer aan de slag gegaan met 3D-tekenen en 3D-printen, onder begeleiding van Bouw je Bep. In een kindvriendelijk en toegankelijk 3D-tekenprogramma ontwierpen zij hun eigen sleutelhanger. Na afloop van de les werden de creaties uitgeprint met een 3D printer!

Vandaag zijn we in samenwerking met de Mariaschool gestart met het aanbieden van workshops. Wij zijn erg dankbaar dat we tijdens deze lockdown scholen kunnen ondersteunen waar nodig, omdat wij vanuit deze visie Campus010 zijn gestart tijdens de eerste lockdown. Wij zijn super enthousiast om ons hier de komende weken vol voor in te zetten!

Zijn er behoeften vanuit uw school om een educatief programma te verzorgen tijdens de noodopvang? Bij interesse kunt u contact opnemen met Mandy Leenpoel via mandy@campus010.nl of 010-808 2501.

May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder