Campus010 verzorgt divers en educatief programma tijdens noodopvang

Door de donatie van Stichting Kinderpostzegels Nederland, hebben scholen de mogelijkheid gehad om geld aan te vragen bij het Jeugdeducatiefonds om activiteiten te organiseren tijdens de noodopvang. Het Jeugdeducatiefonds helpt bij het vergroten van  ontwikkelingskansen van kinderen, door hen zo veel mogelijk kennis te laten maken met hun eigen talenten. 

Diverse basisscholen uit Rotterdam die een aanvraag hebben gedaan bij het Jeugdeducatiefonds hebben ons benaderd om een programma te verzorgen. Daarom zullen wij de komende weken diverse, educatieve workshops aanbieden gericht op techniek, cultuur en natuur- & milieueducatie. Door aanvullende activiteiten te verzorgen op de noodopvang, kunnen de kinderen zich blijven ontwikkelen en hopen wij de leerkrachten te kunnen ontlasten.

Het programma stellen wij op in samenspraak met de scholen, om zo de behoeften die zij hebben te kunnen vervullen. Vorige week zijn wij gestart met met het programma op basisschool de Bavokring. De leerlingen zijn onder meer aan de slag gegaan met 3D-tekenen en 3D-printen, onder begeleiding van Bouw je Bep. In een kindvriendelijk en toegankelijk 3D-tekenprogramma ontwierpen zij hun eigen sleutelhanger. Na afloop van de les werden de creaties uitgeprint met een 3D printer!

Vandaag zijn we in samenwerking met de Mariaschool gestart met het aanbieden van workshops. Wij zijn erg dankbaar dat we tijdens deze lockdown scholen kunnen ondersteunen waar nodig, omdat wij vanuit deze visie Campus010 zijn gestart tijdens de eerste lockdown. Wij zijn super enthousiast om ons hier de komende weken vol voor in te zetten!

Zijn er behoeften vanuit uw school om een educatief programma te verzorgen tijdens de noodopvang? Bij interesse kunt u contact opnemen met Mandy Leenpoel via mandy@campus010.nl of 010-808 2501.