Terug

Duurzame samenwerking tussen Campus010, Deloitte & de Onderwijs Alliantie een feit!

December 17, 2020
Nieuws

Campus010 en Deloitte zijn in het najaar van 2020 gestart met een eerste samenwerking. De samenwerking verliep zo goed dat deze voor heel 2021 wordt geïntensiveerd en deze week is bekrachtigd op de nieuwe locatie van Campus010; een toplocatie op de 31e verdieping van de Maastoren in Rotterdam. Deloitte heeft op haar kantoor Campus010 huisvesting aangeboden voor komend jaar.

Johan Stuiver, director strategy & innovation public Sector bij Deloitte: ‘Vanuit ons eigen Global Worldclass Program ‘‘Education & Employability’’ hebben wij in Nederland de ambitie om 10 jaar lang elk jaar 35.000 leerlingen en studenten te helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt. Daarom leveren we ook een substantiële bijdrage aan de Onderwijs Alliantie waar Campus010 deel van uitmaakt. De Onderwijs Alliantie richt zich op het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs en het oplossen van het lerarentekort. We zetten vanuit Deloitte onze innovatie- en implementatiekracht graag in om basisscholen in de grootstedelijke regio’s te ondersteunen bij het terugdringen van het lerarentekort en het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen, met name in kwetsbare buurten van de grote steden. Onze inzet wordt mogelijk gemaakt door forse support vanuit de Deloitte Impact Foundation’.

Zomercampus010 gaf hierin de afgelopen zomer een geweldig voorbeeld. Zo’n 4.500 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben deze zomer in hun eigen Rotterdamse wijk gratis deelgenomen aan de eerste editie van Zomercampus010. Johan Stuiver: ‘Wat we zo fantastisch vinden is dat Campus010 na dit succes ook is gestart met de Wintercampus en straks de Lentecampus, maar met name dat ze gedurende het hele jaar leertijduitbreiding (LTU) op de basisscholen op een professionele manier gaan invullen met een inspirerend programma voor basisschoolkinderen in Rotterdam. Deze programma’s worden aangeboden op school of op een locatie in de wijk en zijn gericht op talentontwikkeling, vakoverstijgend leren en het opdoen van de 21e-eeuwse vaardigheden’. Campus010 doet dit samen met de inzet van tal van bedrijven en andere maatschappelijke instellingen in de stad. Wij vinden dit een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking waar we graag aan meehelpen.’

Mandy Leenpoel, directeur Stichting Campus 010 zegt hierover: ‘De samenwerking tussen Stichting Campus010 en Deloitte is ontstaan vanuit het gezamenlijk doel om kansengelijkheid te bevorderen van kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Door onze programma’s waarin aandacht, vakoverstijgend leren en talentontwikkeling centraal staan, fungeren wij als een ring rondom het reguliere onderwijs waar wij er in nauwe samenwerking met de scholen voor zorgen dat elk kind de kans krijgt het maximale uit zichzelf te halen. Wij zijn dankbaar voor de ondersteuning die Deloitte en de Onderwijs Alliantie ons bieden en kijken uit naar een vruchtbare en duurzame samenwerking.’

‘Dat Deloitte ons de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van hun kantoorruimte in de Maastoren waarbij wij uitkijken over onze geliefde stad is een prachtig cadeau om 2020 mee af te sluiten!'

Deloitte gaat Campus010 in 2021 op de volgende onderwerpen adviseren en ondersteunen:

  1. Strategisch- en financieel advies incl. support bij funding/sponsoring;
  2. Landelijke opschaling van Campus010 naar andere grote steden;
  3. Organiseren en uitbouwen van de publiek-private samenwerking in de stad;
  4. Inzet en begeleiding van coaches;
  5. Strategisch personeelsmanagement (ook voor de basisscholen);
  6. Beschikbaar stellen van huisvesting in de Maastoren;
  7. Beschikbaar stellen van het netwerk van Deloitte en een ambassadeursrol vervullen voor Campus010.
June 7, 2024

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder
May 24, 2024
Nieuws

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW.

Lees verder
Lees verder
May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder