Terug

Aflatoun gaat CampusNL ondersteunen met sociaal en financieel onderwijs

July 9, 2021
Nieuws

Aflatoun Nederland gaat samen met Campus Nederland aan de slag om kinderen veerkrachtig en zelfredzaam te maken! Door de samenwerking kunnen de twee organisaties de komende jaren duizenden kinderen in o.a. Rotterdam, Den Haag en Den Bosch bereiken.

Na de herfstvakantie zal Campus Nederland op 15 primair onderwijs scholen in Nederland een pilot van het CampusNL-blended learning programma starten, waarbij de Erasmus Universiteit het effect van dit programma gaat monitoren. Aflatoun zal Campus Nederland ondersteunen met sociaal en financieel onderwijs bij dit leerzame en inspirerende programma.

De samenwerking
Mandy Leenpoel, directeur Campus Nederland: ‘De samenwerking tussen Campus Nederland en Aflatoun zal veel kinderen gaan helpen, omdat we daarmee een basis kunnen geven die ze wellicht van huis uit niet hebben meegekregen. De kinderen zullen er baat bij hebben dat twee organisaties vanuit hun kracht samen voor de kinderen aan de slag gaan.’ Wendy Nagel, directeur Aflatoun Nederland: ‘We zijn enorm blij met de samenwerking met Campus Nederland. Campus Nederland heeft fantastische programma's en wij zijn verheugd samen de kinderen in Nederland de juiste vaardigheden bij te brengen.’

Sociaal en financieel onderwijs
Aflatoun International is een NGO, gevestigd in Amsterdam, die sociaal en financieel onderwijs biedt aan 10,5 miljoen kinderen en jonge mensen wereldwijd. Door samen te werken met meer dan 300 partners in 100+ landen stellen de lesprogramma’s kinderen en jonge mensen in staat een positieve draai te geven aan hun leven en hun samenleving, met als doel de vicieuze cirkel van ongelijkheid en armoede te doorbreken. Aflatoun gelooft dat elk kind dezelfde kansen verdient in het leven. Door kinderen te onderwijzen op het gebied van sociale en financiële educatie, kunnen kinderen worden empowered.

Bekijk hier de video van Mandy Leenpoel en Wendy Nagel voor meer informatie over het partnership.

August 31, 2023
Nieuws

Nieuwe website voor CampusNL: Bekijk hier de sneak peak!

Stichting Campus Nederland krijgt binnenkort een nieuwe website! In samenwerking met Digital Growth Agency is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. Digital Growth Agency legt als organisatie de focus op de digitale groei van hun klanten. Daarnaast vinden zij het van belang om bij te dragen aan maatschappelijke ...

Lees verder
Lees verder
August 21, 2023
Artikel

Deelnemers Zomercampus010 schrijven artikel voor De Havenloods

Drie dagen lang hebben de deelnemers van Zomercampus010 samen met De Havenloods en Het Veerhuis gewerkt aan een eigen artikel over onderwerpen die spelen binnen hun wijk. Deze artikelen worden ook daadwerkelijk gepubliceerd in de (online)krant van De Havenloods! Interviewen, fotograferen en schrijven kwamen allemaal aan bod tijdens deze driedaagse workshop.

Lees verder
Lees verder