Terug

Samenwerking met Youth House in Lombok

February 22, 2023
Artikel

Onze communicatiemedewerker Suzan Koot is vanaf dag 1 al deel van het CampusNL team. Vorig jaar oktober heeft zij haar droom, om een rondreis te maken, eindelijk waar kunnen maken. Inmiddels is Suzan al 4 maanden aan het reizen door Azië met haar zusje. Omdat er ook communicatiewerkzaamheden zijn die ook vanaf een andere locatie dan het hoofdkantoor in Rotterdam kunnen worden gedaan heeft Suzan de kans gekregen om een deel van haar uren remote te werken. Lees in dit artikel het interview dat wij met haar hebben afgenomen over deze bijzondere ervaring en haar bezoek aan Youth House in Lombok!

Je bent inmiddels al een tijdje aan het reizen door Azië, waar ben je allemaal geweest tot nu toe?

We zijn gestart in Vietnam, hier zijn we van het Zuiden naar het Noorden door het land gereisd. Het was echt een geweldige ervaring om op zoveel verschillende plekken van een land te komen. Daarna zijn we naar de Filipijnen gegaan, waar we drie verschillende eilanden hebben bezocht. En op dit moment zijn we al 1,5 maand in Indonesië.  

Hoe heb je de reis tot nu toe ervaren in combinatie met werken voor Campus Nederland?

Het is een prachtige ervaring omdat we in een half jaar zo veel kunnen doen en zien. Nog elke dag zien we weer iets nieuws en bezoeken we indrukwekkende plekken, omdat alle dorpen en steden waar we komen echt hun eigen natuur en gewoontes hebben.

Omdat ik zo lang op reis ben, is het superfijn dat ik vanuit hier parttime communicatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren voor Campus Nederland. Als communicatiemedewerker is dit natuurlijk perfect, want met een laptop mee kan ik een groot deel van mijn werk vanaf plekken over heel de wereld uitvoeren. Als er maar internet is. En dat is soms wel een uitdaging hier in Azië, want de WiFi hier werkt niet altijd even goed. Gelukkig kan ik vaak wel een koffietentje vinden waar ik fijn kan zitten, met werkbaar internet. 

Plannen is van groot belang omdat we veel van plek wisselen en een hoop activiteiten doen, plan ik iedere week minimaal één moment voor mezelf in om te werken. Dit gaat bijna altijd goed, maar tijdens het reizen lopen dingen wel eens anders dan gepland. Zo heb ik ook een keer staand in de nachtbus van Vietnam een schema afgemaakt, omdat we de bus onverwachts 4 uur eerder moesten pakken. Het bed van de nachtbus voldeed hier als mijn bureau. Gelukkig zijn mijn earpods mijn beste vrienden en kan ik mij met muziek in altijd goed concentreren. 

Wil je iets indrukwekkends dat je hebt meegemaakt tijdens je reis met ons delen?

Naast de prachtige natuur, laten de mensen hier een grote indruk bij mij achter. Onder wat voor omstandigheid dan ook, zijn zij toch altijd zo positief, behulpzaam en zorgen ze voor elkaar en hun omgeving. 

Wat een grote indruk op mij heeft achtergelaten is ons bezoek aan een Youth House in Lombok. Toen mijn zusje en ik op het strand in Lombok waren, was er een groepje kinderen aan het voetballen samen met een man genaamd Jay. Al snel raakten we met hem in gesprek, waarin hij ons vertelde dat hij een foundation heeft opgericht voor kinderen in Lombok die niet naar school gingen en/of een slechte thuissituatie hebben. Naast zijn eigen huis heeft hij een Youth House gebouwd, waar 80 kinderen op dit moment verblijven. Dit is een veilige plek waar deze kinderen naartoe kunnen gaan, of zelfs kunnen eten en slapen. Ook leert hij hen daar iedere zondag Engels en organiseert hij geregeld activiteiten zoals samen sporten of een dagje naar het strand.

Tijdens ons gesprek vroeg hij ons om een bezoek te komen brengen aan het Youth House zodat wij Engels met de kinderen kunnen praten. Dit leek ons natuurlijk heel leuk om te doen en wij besloten twee dagen later om een bezoek te brengen aan het Youth House. Dit was een bijzondere ervaring omdat de groep aan leerlingen varieerde van 4 tot 18 jaar, waardoor het niveau aan Engels natuurlijk ook heel erg verschilde.

Toen ik over het Youth House hoorde legde ik direct de link met Stichting Campus Nederland, wat mij op het idee bracht om namens CampusNL ook wat voor deze kinderen te kunnen betekenen. Daarom hebben wij namens Campus Nederland voor de 80 kinderen die daar verblijven school- en tekenspullen, een bal, fruit en voedselpakketten gedoneerd. Jay vertelde ons namelijk dat zij deze dingen hier heel goed kunnen gebruiken. Dankbaar namen alle kinderen een schrift en een pen in ontvangst en begonnen direct allemaal mooie tekeningen te maken met de tekenspullen. Bij ons vertrek kregen we tientallen mooie tekeningen mee naar huis. Het was mooi dat wij namens Campus Nederland ook wat voor deze kinderen in Lombok hebben kunnen betekenen.

Hoe zet je reis nu voort? Waar ga je nog allemaal heen?

We hebben nu nog twee weken te gaan in Indonesië, waar we nog naar Java en Sumatra gaan. Weer totaal anders dan Bali en Lombok natuurlijk, omdat dit een stuk minder toeristisch is. Onze reis zullen we eindigen in Thailand. Thailand zal voor mijn zusje en mij ook weer een hele nieuwe ervaring worden, omdat we hier na 4 maanden samen reizen gaan opsplitsen. We hebben hier allebei een andere route gepland, maar zullen elkaar weer meeten tijdens de welbekende full moon party in Koh Phangan en daarna samen naar Nederland vliegen. 

Wanneer kunnen we jou weer terug verwachten bij ons op kantoor?

In mei kunnen jullie mij weer terug verwachten bij Campus in Nederland, om de programma’s weer zelf vast te kunnen leggen! 

August 31, 2023
Nieuws

Nieuwe website voor CampusNL: Bekijk hier de sneak peak!

Stichting Campus Nederland krijgt binnenkort een nieuwe website! In samenwerking met Digital Growth Agency is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. Digital Growth Agency legt als organisatie de focus op de digitale groei van hun klanten. Daarnaast vinden zij het van belang om bij te dragen aan maatschappelijke ...

Lees verder
Lees verder
August 21, 2023
Artikel

Deelnemers Zomercampus010 schrijven artikel voor De Havenloods

Drie dagen lang hebben de deelnemers van Zomercampus010 samen met De Havenloods en Het Veerhuis gewerkt aan een eigen artikel over onderwerpen die spelen binnen hun wijk. Deze artikelen worden ook daadwerkelijk gepubliceerd in de (online)krant van De Havenloods! Interviewen, fotograferen en schrijven kwamen allemaal aan bod tijdens deze driedaagse workshop.

Lees verder
Lees verder