Terug

Stadskrant Rotterdam kijkt mee tijdens voetballers bij Excelsior

July 29, 2020
Nieuws

Het Excelsior Stadion is één van de locaties van Zomercampus010. Stadskrant Rotterdam nam hier een kijkje en ging in gesprek met directeur Mandy Leenpoel en de kinderen. Lees hieronder het artikel dat vandaag in de Stadskrant verscheen!

Op een stralende woensdagochtend rent een groep kinderen het veld van Excelsior Rotterdam op. Het is voor hen de derde dag van de Zomercampus010 en vandaag krijgen ze voetbaltraining van sportdocenten van Excelsior. Het gaat er enthousiast aan toe. Er wordt doelpunt na doelpunt gescoord en er klinkt veel gejuich.

In het doelnet zitten Imran (8), Mohamed (10) en Abdoulah (7) even uit te puffen. Zij vinden het voetballen ‘onwijs leuk’. Trots vertelt Mohamed dat hij naar alle wedstrijden van Excelsior gaat. Imran verklapt dat hij eigenlijk voor Ajax is, maar ‘dit is ook wel superleuk hoor!’ De voetballes is onderdeel van de Zomercampus010, waaraan ruim 6.000 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs de komende weken meedoen.

Foto: Stadskrant - Rhalda Jansen
Foto: Stadskrant - Rhalda Jansen

Trotse directrice
Trots kijkt Mandy Leenpoel naar de kinderen op het veld. ‘Dit is toch schitterend?’ Ze lacht breeduit. ‘Het is fantastisch om zoveel blije gezichten te zien. Gisteren was er een meisje dat vertelde dat dit het mooiste is wat ze ooit gedaan heeft.’ Zomercampus010 werd bedacht aan de keukentafel samen met Samuel Schampers van het lokale Jeugdfonds Sport & Cultuur. ‘We wilden iets aan de leerachterstanden doen die zijn opgelopen door corona, maar dan op een leuke manier, zodat het niet voelt als school. Daarom zitten we ook niet in schoolgebouwen, maar wel op 26 andere locaties door de hele stad. De kinderen maken een speciale krant, waarbij ze diverse technieken leren, zoals bijvoorbeeld interviewen. Ze gaan zich echt in hun wijk verdiepen. Daarnaast krijgen de kinderen verschillende sport- en cultuurlessen. Dit gebeurt door organisaties in de wijk en verschilt daarom per groep. Als de zomercampus afgelopen is, kunnen ze zo makkelijk doorstromen naar de reguliere lessen.’

Zelfvertrouwen
Nichtjes Sheraidy (7) en Keyshaira (7) vinden het voetballen minder leuk. ‘Veel te warm’, verzuchten ze. ‘Het leren over de krant vond ik veel leuker.’ Sportdocent Iris spreekt de meisjes toe. ‘Kom op, jullie kunnen dit ook! We gaan gewoon lekker meedoen.’ De sportlessen zijn volgens haar een goed middel om het zelfvertrouwen van de kinderen op te krikken. ‘Dat is waar wij bij Excelsior goed in zijn. Kinderen bij het spel betrekken, hen enthousiast maken en zelfvertrouwen geven. In de zomercampus kunnen wij goed meegeven dat de kinderen alles kunnen wat ze maar willen.’

April 23, 2024
Artikel

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op d

Lees verder
Lees verder
April 18, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw.

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder