Terug

Een zomervakantie om te herinneren!

August 25, 2022
Artikel

Vlak voordat de scholen deze week weer van start zijn gegaan, hebben wij nog een Zomercampus gedraaid op de basisscholen Finlandia en Jan Antonie Bijloo. Het was een heerlijke week met veel enthousiaste leerlingen tijdens de workshops! De zomervakantie is hiermee op een mooie manier afgesloten. De ervaringen van een aantal leerlingen zijn hieronder te lezen.

Metin is 7 jaar oud en doet mee aan de Zomercampus op de Finlandia. Dit is niet zijn eerste Campusweek, want hij heeft ook deelgenomen aan de Lentecampus op zijn school. Hij heeft het erg naar zijn zin tijdens het boetseren met klei. Trots laat hij zijn Campus-shirt en pet aan ons zien: 'Kijk! Deze heb ik nieuw gekregen. Maar mijn shirt is wel een beetje vies door de klei...' De leukste workshops vond hij Spaans, kleien en alle lessen waar hij heeft kunnen knutselen.

Esmeraldo is een van de deelnemers van de Zomercampus010. Hij is 11 jaar en zit op de basisschool de Jan Antonie Bijloo in Rotterdam. Hij heeft het erg naar zijn zin deze week. Hij vindt de Campusweek leuk omdat er veel activiteiten zijn en er zit veel handvaardigheid bij. Dit vindt hij één van de leukste dingen om te doen! Hij vertelt ons trots dat hij nu een auto aan het maken is tijdens de workshop van Archiklas. Op de vraag wat hij heeft geleerd deze week antwoordt hij: ‘Dat mensen geen afval in de zee moeten gooien, omdat dieren dat opeten en daar kunnen ze van stikken. Ik ga er nu veel meer op letten waar ik mijn afval laat.’

Ook Sofie (8 jaar) doet met veel plezier mee aan Zomercampus010 op de Jan Antonie Bijloo. Het leukste aan deze week vindt ze al het knutselen. Zo heeft ze bij verschillende workshops al een schild en stempels gemaakt. Ze wilde al heel graag meedoen aan de Wintercampus en de Lentecampus, maar hier kon ze helaas niet bij zijn. Dus ze is blij dat ze nu eindelijk mee kan doen! Verder heeft ze nog geleerd om vuur te maken, dit vond ze in het begin wel een beetje spannend.

We hebben veel kinderen weer een mooie week kunnen bezorgen, zodat zij weer fris kunnen beginnen aan het nieuwe schooljaar! Tijdens de Zomercampus is RTV Rijnmond langs geweest om deze week ook in beeld te brengen. De video van RTV Rijnmond is hier te zien.

June 7, 2024

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder
May 24, 2024
Nieuws

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW.

Lees verder
Lees verder
May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder