Terug

Kids over ervaring afgelopen twee weken: 'Ik wilde deze zomer vooral plezier hebben en dat heb ik ook!'

August 15, 2020
Nieuws

Ook in de tweede periode is de redactie van Zomercampus010 weer langs gegaan op verschillende locaties om te kijken hoe de kinderen de Zomercampus ervaren. Ondanks deze tropische temperaturen zien wij niets anders dan blije gezichtjes!

Natuurlijk Spelen bij speelplaats De Regenboog
De kinderen van locatie Irene kregen bij de speelplaats om de hoek een workshop genaamd: ‘Natuurlijk Spelen’. Tijdens deze workshop leren de kinderen allerlei nieuwe manieren om zichzelf te vermaken tijdens het buitenspelen. Vaardigheden als creativiteit, fantasie en vindingrijkheid worden hiermee gestimuleerd.

Terwijl de achtjarige Sheronique bezig is met het versieren van een ‘geluksdoosje’ gaan wij met haar in gesprek. ‘Ik doe mee met de Zomercampus omdat ik in de vakantie geen zin heb om te luieren. Ik doe liever wat leuks met mijn vrienden!’ Sheronique schreef zich daarom samen met haar vriendinnen in voor periode twee. ‘Ik wilde deze zomer vooral plezier hebben en dat heb ik ook!’ vertelt ze terwijl ze tevreden naar haar kunstwerk kijkt. ‘Ik heb al veel leuke dingen gedaan zoals: knutselen, bewegen en een krant maken. Straks krijgen we weer les over de krant, daar heb ik veel zin in. Maar zingen en dansen vind ik het allerleukst!’

Terwijl ze nog druk aan het vertellen is over haar eerst week op de Zomercampus roept haar vriendinnetje Priscilla: ‘Sheroniqe kom je? De volgende activiteit begint!’ Ze rent enthousiast naar de andere kinderen van haar groep en krijgt een koptelefoon aangereikt door de docent. Via een klein microfoontje dat verbonden is met alle koptelefoons vertelt de docent een interessant verhaal. Aan de kinderen de taak om met gesloten ogen te luisteren en het verhaal in te beelden. Aandachtig luistert Sheronique naar het verhaal over een tropische vakantie.

Waterpret bij de Clemensstraat
Tijdens de dansles op de Clemensstraat in Oud-Charlois geven de kinderen ondanks de warmte al hun energie op de geografie van het nummer ‘Afstand’ van Dopebwoy. De stoere Vensly van 7 showt zijn moves tijdens het stukje waarop de kids vrij mogen dansen. Tijdens de welverdiende waterpauze vertelt Vensly dat hij wel vaker danst. ‘Ik vind dansen heel leuk en voetballen ook! Soms ga ik met mijn moeder naar het speeltuintje hierachter, dan zijn er kinderen waarmee ik kan voetballen.’ Aan het einde van de dansles staat Vensly te popelen om naar buiten te gaan, er staat namelijk een watergevecht op de planning! Eenmaal buiten aangekomen staan de kids netjes in tweetallen waterballonnen over te gooien. Maar al snel verandert dit in een waterfestijn waarbij alle kinderen achter elkaar aanrennen met een waterballon in de ene hand en een waterpistool in de andere. Afkoelen maar!

Op avontuur bij De Speeldernis
Van alle locaties van Zomercampus010 waren wij toch wel het meest benieuwd naar De Speeldernis in Delfshaven. Het klaslokaal bevindt zich namelijk in een natuurspeelpark! In deze groene leer- en speelomgeving spreken wij met Saylan (11). Hij heeft het nu helemaal naar zijn zin op de Zomercampus, maar voordat hij begon zag hij het nog niet helemaal zitten. Hij vertelt: ‘Mijn moeder had me opgegeven. Ik dacht dat de lessen niet zo leuk zouden zijn. Maar toen ik er uiteindelijk was vond ik het toch wel heel leuk!’ Saylan had niet verwacht dat er naast de lessen ook tijd is voor leuke activiteiten. ‘We gaan bijvoorbeeld ook vaak sporten en spelen in het park. Maar de lessen vind ik eigenlijk ook wel heel leuk. Ik heb een strip gemaakt voor in de krant.’

Zijn groepsgenoot Bahria (9) leidt onze redactie rond door de Speeldernis. ‘Het is hier heel mooi en je kan hier heel leuk spelen. We spelen iedere dag met water bij de rivier.’ Dat willen wij natuurlijk even van dichtbij bekijken! Trots loopt Bahria voor ons uit. Op naar de rivier. Aangekomen bij haar favoriete plek springt ze met haar voeten in het water. ‘Lekker koud! Perfect om af te koelen na de les!’ 

De komende weken zullen wij nog meer reportages maken. Houd onze website en socials daarom goed in de gaten!  

July 22, 2024
Artikel

Zomercampus010: ‘‘Dit is het is het leukste deel van mijn vakantie!’’

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Stichting Campus Nederland Zomercampus010 in samenwerking met vijf Rotterdamse basisscholen. Tijdens Zomercampus010 hebben deelnemers verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

‍Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour.

Lees verder
Lees verder