Het verhaal van Stichting Campus Nederland

Aan een keukentafel in de Rotterdamse wijk Spangen, tijdens de eerste lockdown, werd het idee van een inspirerend zomerprogramma geboren. Wij brachten het idee naar de Gemeente Rotterdam en talloze partners in de stad, waarna de eerste stappen naar Zomercampus010 werden gezet.

In de zomer van 2020 hebben wij bijna 5000 Rotterdamse leerlingen van het primair- & voortgezet onderwijs een zomerprogramma, gericht op vakoverstijgend (taal) onderwijs en talentontwikkeling, aangeboden. Na de Zomercampus in 2020 is de stichting gevraagd door meerdere schooldirecteuren om ook buiten de school[1]vakanties programma’s aan te bieden. Met veel plezier hebben wij onder de naam ‘Campus010’ sinds de start in 2020 voor ruim 8000 leerlingen innovatieve onderwijsprogramma’s, maatwerkcampussen en campusdagen georganiseerd op diverse Rotterdamse basisscholen, tijdens schooltijd en daarbuiten.

Door de ervaring die wij hebben opgedaan op deze scholen, in combinatie met de ontwikkelingen in het onderwijs, zagen wij dat er meer nodig was dan dat wat we nu konden bieden. Daarom hebben wij samen met toonaangevende partners hard gewerkt aan het ontwikkelen van een innovatief en baanbrekend onderwijsprogramma dat elk kind in staat stelt om zichzelf te ontwikkelen tot de meest gelukkige, veerkrachtige en succesvolste versie van zichzelf. Inmiddels is de stichting landelijk actief waardoor er in 2021 gekozen is om ook in de naam de landelijke ambities te weerspiegelen en is de naam gewijzigd naar Stichting Campus Nederland.

Directeur-bestuurder
Mandy Markerink
mandy@campusnederland.nl
06 83 211 116

Raad van Toezicht
S. Schampers, Voorzitter
M. Derwort, Penningmeester
P. Blokland
D.C. Veen