Tijdens Lentecampus010 vond op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam plaats, georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, IT Campus Rotterdam, C40 Cities en de Deloitte Impact Foundation. De deelnemers van Lentecampus010 hebben in Minecraft Education een oplossing mogen ontwerpen en bouwen voor het Rijnhaven-gebied in Rotterdam-Zuid. Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.
Minecraft Challenge Rotterdam
Deelnemers van Lentecampus010 hebben tijdens de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid. Deze wereld is gebouwd door Microsoft Minecraft Education. Het gebied Rijnhaven is volop in ontwikkeling en er zijn plannen om o.a. een stadspark met stadsstrand en 3000 woningen te bouwen waarbij het moet zorgen voor wateropvang en afkoeling in de strijd tegen opwarming. In Minecraft Education gingen deelnemers van Lentecampus010 aan de slag met het uitwerken van hun ideeën en bouwden zij hun ideale leefomgeving. De leerlingen werden gedurende de Challenge begeleid door gastdocenten van Deloitte. Zij hebben de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wat er komt kijken bij het bouwen van een duurzame, klimaat adaptieve toekomst.
Winnende team
Asya (11 jaar, groep 8), Maas (10 jaar, groep 6) en Flint (9 jaar, groep 6) vormden een groepje gedurende de Minecraft Challenge. Zij mochten de prijs in ontvangst nemen van Said Kasmi - wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen. Zij hebben voor hun hele klas een dagje onbeperkt gamen in een gamehal gewonnen. Wij spraken met de winnaars over hun winst.
“Het was heel leuk om mee te doen aan de Minecraft Challenge, want we hebben nieuwe dingen geleerd. Zo hebben we geleerd dat je een gebouw kan maken met zonnepanelen die dan zorgen voor elektriciteit", vertelt Asya.
Flint vertelt waarom hij denkt dat ze hebben gewonnen: “Ik vind dat we een goed ontwerp hebben gemaakt. We hebben toen op een heel klein stukje grond heel veel dingen gebouwd, zoals een school en een winkelcentrum. Dat is ook wel iets voor in de toekomst.” Maas sluit zich hierbij aan: “We hebben heel goed nagedacht over wat we allemaal op een klein stukje grond wilden bouwen”. Zo deelt Asya dat ze eerst alle drie hun eigen ontwerpen maakten en dit daarna aan elkaar vertelden. “Hierdoor waren we uiteindelijk op zo'n goed ontwerp gekomen. Ik denk ook dat we hebben gewonnen omdat we goed hebben samengewerkt. Anders hadden we dit niet zo mooi kunnen bouwen.”
De jury
Het winnende team werd gekozen door een jury bestaande uit de volgende leden: Frank (gemeente Rotterdam, team digitale economie), Jillian (gemeente Rotterdam, afdeling duurzaamheid), Wilma (IT Campus) en Ibtissam (gemeente Rotterdam, afdeling onderwijs). Zij delen het volgende over het winnende team: “Het team van basisschool de Provenier heeft in haar inzending veel aandacht besteed aan de details. Het is goed te zien dat deze leerlingen een goed beeld hebben bij een complete leefwereld. Van een appartementencomplex, school, tot aan inclusiviteit en een waterfiltering. Complimenten!”
Gefeliciteerd aan alle deelnemers en winnaars! Jullie zijn de toekomst van onze stad.
Afgelopen week zijn er voor het eerst Campusdagen georganiseerd voor de leerlingen van de Paus Joannesschool. Zeventien groepen uit de boven- en onderbouw volgden verschillende workshops en clinics die in het teken stonden van sociale ontwikkeling. Lees in dit artikel meer over de workshops en de ervaringen op school.
Lees verderAfgelopen week vonden er voor het eerst Campusdagen plaats voor de leerlingen van het Marnix Gymnasium. De leerlingen kregen, verdeeld over twee dagen, workshops en gastlessen in verschillende thema’s. Hoe vonden de leerlingen de workshops en gastsprekers? En hoe heeft de afdelingsleider de Campusdagen ervaren? Je leest het in dit artikel.
Lees verderTijdens Zomercampus010 hebben leerlingen van OBS De Tuimelaar uit Hoogvliet een bijzondere bijdrage geleverd aan het afscheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zij werkten tijdens een workshop, gegeven door De Havenloods en het Veerhuis, drie dagen lang vol enthousiasme aan artikelen die zijn verschenen in een speciale afscheidskrant.
Lees verderBen je als schoolleider of bestuurder op zoek naar een effectief en waardevol programma voor je leerlingen? Lees hier meer of neem via onderstaande button contact met ons op voor meer informatie!
Neem contact op!