Terug

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

June 7, 2024
Nieuws

Tijdens Lentecampus010 vond op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam plaats, georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, IT Campus Rotterdam, C40 Cities en de Deloitte Impact Foundation. De deelnemers van Lentecampus010 hebben in Minecraft Education een oplossing mogen ontwerpen en bouwen voor het Rijnhaven-gebied in Rotterdam-Zuid. Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.  

Minecraft Challenge Rotterdam

Deelnemers van Lentecampus010 hebben tijdens de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid. Deze wereld is gebouwd door Microsoft Minecraft Education. Het gebied Rijnhaven is volop in ontwikkeling en er zijn plannen om o.a. een stadspark met stadsstrand en 3000 woningen te bouwen waarbij het moet zorgen voor wateropvang en afkoeling in de strijd tegen opwarming. In Minecraft Education gingen deelnemers van Lentecampus010 aan de slag met het uitwerken van hun ideeën en bouwden zij hun ideale leefomgeving. De leerlingen werden gedurende de Challenge begeleid door gastdocenten van Deloitte. Zij hebben de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wat er komt kijken bij het bouwen van een duurzame, klimaat adaptieve toekomst.

Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, overhandigde de prijs aan het winnende team 

Winnende team 

Asya (11 jaar, groep 8), Maas (10 jaar, groep 6) en Flint (9 jaar, groep 6) vormden een groepje gedurende de Minecraft Challenge. Zij mochten de prijs in ontvangst nemen van Said Kasmi - wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen. Zij hebben voor hun hele klas een dagje onbeperkt gamen in een gamehal gewonnen. Wij spraken met de winnaars over hun winst. 

“Het was heel leuk om mee te doen aan de Minecraft Challenge, want we hebben nieuwe dingen geleerd. Zo hebben we geleerd dat je een gebouw kan maken met zonnepanelen die dan zorgen voor elektriciteit", vertelt Asya. 

Flint vertelt waarom hij denkt dat ze hebben gewonnen: “Ik vind dat we een goed ontwerp hebben gemaakt. We hebben toen op een heel klein stukje grond heel veel dingen gebouwd, zoals een school en een winkelcentrum. Dat is ook wel iets voor in de toekomst.” Maas sluit zich hierbij aan: “We hebben heel goed nagedacht over wat we allemaal op een klein stukje grond wilden bouwen”. Zo deelt Asya dat ze eerst alle drie hun eigen ontwerpen maakten en dit daarna aan elkaar vertelden. “Hierdoor waren we uiteindelijk op zo'n goed ontwerp gekomen. Ik denk ook dat we hebben gewonnen omdat we goed hebben samengewerkt. Anders hadden we dit niet zo mooi kunnen bouwen.”

Interview met het winnende team over hun ontwerp


De jury

Het winnende team werd gekozen door een jury bestaande uit de volgende leden: Frank (gemeente Rotterdam, team digitale economie), Jillian (gemeente Rotterdam, afdeling duurzaamheid), Wilma (IT Campus) en Ibtissam (gemeente Rotterdam, afdeling onderwijs). Zij delen het volgende over het winnende team: “Het team van basisschool de Provenier heeft in haar inzending veel aandacht besteed aan de details. Het is goed te zien dat deze leerlingen een goed beeld hebben bij een complete leefwereld. Van een appartementencomplex, school, tot aan inclusiviteit en een waterfiltering. Complimenten!”

Gefeliciteerd aan alle deelnemers en winnaars! Jullie zijn de toekomst van onze stad.

Asya, Maas en Flint samen met hun docenten vanuit Deloitte, wethouder Said Kasmi en directeur van de Provenier Danielle Blok
July 22, 2024
Artikel

Zomercampus010: ‘‘Dit is het is het leukste deel van mijn vakantie!’’

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Stichting Campus Nederland Zomercampus010 in samenwerking met vijf Rotterdamse basisscholen. Tijdens Zomercampus010 hebben deelnemers verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

‍Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour.

Lees verder
Lees verder