Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Lees hieronder meer over de inhoud van de leerzame en interessante workshops die een grote bijdrage hebben geleverd aan de CampusNL College Tour!
Financiële Gastles
In het kader van SDG 10 (ongelijkheid verminderen) wordt de workshop ‘Financiële Gastles’ gegeven aan de leerlingen. De gastlessen worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Financieel-Economische Educatie Nederland en Deloitte. Gedurende de Financiële Gastles vertellen de gastdocenten over de psychologie bij het nemen van financiële beslissingen. Daarnaast wordt er ingegaan op het belang van het nemen van beredeneerde en niet intuïtieve financiële beslissingen. Een van de gastdocenten die vanuit zijn specialisatie hier meer over vertelde was Harmco Binnema die te werk is als partner binnen Tax & Legal van Deloitte.
“Het doel van de Financiële Gastles is om jongeren te helpen om beter de vele financiële verleidingen te weerstaan, zoals kopen op afbetaling. Nu, maar ook over vijf of tien jaar.” - Niek den Tex van Financiële Gastles
Technotrend
Gedurende de workshop ‘Technotrend’ gaan leerlingen aan de slag met thema’s als 'circulaire economie', 'burgerschap' en 'klimaatadaptatie' door middel van uitdagende challenges. Deze workshop sluit aan op SDG 7 (betaalbare en duurzame energie) en wordt gegeven door Stichting Technotrend. De stichting streeft naar een duurzame toekomst door jongeren een actieve rol te geven in de veranderingen omtrent duurzame energie.
Modebaas
De workshop ‘Modebaas’ haakt in op SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie). Tijdens de workshop wordt ingegaan op het belang van het maken van bewuste keuzes bij het kopen van kleding en hoe deze keuzes kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. De workshop moedigt leerlingen aan om actief deel te nemen aan het bouwen van een toekomst waarin duurzaamheid en gelijkwaardigheid centraal staan.
Samen tegen armoede
In het thema van SDG 1 (geen armoede) volgen de leerlingen de workshop ‘Samen tegen armoede’ van Bureau CAP. In de interactieve workshops worden de gevolgen van financiële beperkingen en ongelijke kansen onderzocht. Jongeren verkennen de invloed van armoede op hun leven, van beperkte toegang tot middelen tot verminderde kansen op succes. De workshop biedt een platform voor open discussies en het delen van persoonlijke ervaringen, met als doel bewustwording te creëren, empathie te bevorderen en te inspireren voor een meer rechtvaardige samenleving.
Afrika centrale
Afrika Centrale verzorgt uitgebreide en diverse Afrikaanse workshops, zo ook duurzame Afrikaanse workshops. Tijdens de CampusNL College Tour hebben zij workshops zoals ‘Trash Percussie’, ‘Bike Tube’ en ‘Maskers maken’ gegeven. Zo spelen de leerlingen op percussie instrumenten gemaakt van afval tijdens de workshop ‘Trash Percussie’ en maken sieraden van hergebruikte oude fietsbanden tijdens de workshop ‘Bike Tube’. Deze workshops staan in het teken van SDG 13 (klimaatactie).
Veel dank aan alle workshopaanbieders voor het verzorgen van de waardevolle workshops voor de leerlingen! Wij hebben er ontzettend van genoten en kijken met veel enthousiasme terug op de leerzame lessen.
Afgelopen week zijn er voor het eerst Campusdagen georganiseerd voor de leerlingen van de Paus Joannesschool. Zeventien groepen uit de boven- en onderbouw volgden verschillende workshops en clinics die in het teken stonden van sociale ontwikkeling. Lees in dit artikel meer over de workshops en de ervaringen op school.
Lees verderAfgelopen week vonden er voor het eerst Campusdagen plaats voor de leerlingen van het Marnix Gymnasium. De leerlingen kregen, verdeeld over twee dagen, workshops en gastlessen in verschillende thema’s. Hoe vonden de leerlingen de workshops en gastsprekers? En hoe heeft de afdelingsleider de Campusdagen ervaren? Je leest het in dit artikel.
Lees verderTijdens Zomercampus010 hebben leerlingen van OBS De Tuimelaar uit Hoogvliet een bijzondere bijdrage geleverd aan het afscheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zij werkten tijdens een workshop, gegeven door De Havenloods en het Veerhuis, drie dagen lang vol enthousiasme aan artikelen die zijn verschenen in een speciale afscheidskrant.
Lees verderBen je als schoolleider of bestuurder op zoek naar een effectief en waardevol programma voor je leerlingen? Lees hier meer of neem via onderstaande button contact met ons op voor meer informatie!
Neem contact op!