Terug

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

July 3, 2024
Artikel

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Lees hieronder meer over de inhoud van de leerzame en interessante workshops die een grote bijdrage hebben geleverd aan de CampusNL College Tour!

Financiële Gastles
In het kader van SDG 10 (ongelijkheid verminderen) wordt de workshop ‘Financiële Gastles’ gegeven aan de leerlingen. De gastlessen worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Financieel-Economische Educatie Nederland en Deloitte. Gedurende de Financiële Gastles vertellen de gastdocenten over de psychologie bij het nemen van financiële beslissingen. Daarnaast wordt er ingegaan op het belang van het nemen van beredeneerde en niet intuïtieve financiële beslissingen. Een van de gastdocenten die vanuit zijn specialisatie hier meer over vertelde was Harmco Binnema die te werk is als partner binnen Tax & Legal van Deloitte.

“Het doel van de Financiële Gastles is om jongeren te helpen om beter de vele financiële verleidingen te weerstaan, zoals kopen op afbetaling. Nu, maar ook over vijf of tien jaar.” - Niek den Tex van Financiële Gastles

Technotrend
Gedurende de workshop ‘Technotrend’ gaan leerlingen aan de slag met thema’s als 'circulaire economie', 'burgerschap' en 'klimaatadaptatie' door middel van uitdagende challenges. Deze workshop sluit aan op SDG 7 (betaalbare en duurzame energie) en wordt gegeven door Stichting Technotrend. De stichting streeft naar een duurzame toekomst door jongeren een actieve rol te geven in de veranderingen omtrent duurzame energie. 

Modebaas
De workshop ‘Modebaas’ haakt in op SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie). Tijdens de workshop wordt ingegaan op het belang van het maken van bewuste keuzes bij het kopen van kleding en hoe deze keuzes kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. De workshop moedigt leerlingen aan om actief deel te nemen aan het bouwen van een toekomst waarin duurzaamheid en gelijkwaardigheid centraal staan. 

Samen tegen armoede
In het thema van SDG 1 (geen armoede) volgen de leerlingen de workshop ‘Samen tegen armoede’ van Bureau CAP. In de interactieve workshops worden de gevolgen van financiële beperkingen en ongelijke kansen onderzocht. Jongeren verkennen de invloed van armoede op hun leven, van beperkte toegang tot middelen tot verminderde kansen op succes. De workshop biedt een platform voor open discussies en het delen van persoonlijke ervaringen, met als doel bewustwording te creëren, empathie te bevorderen en te inspireren voor een meer rechtvaardige samenleving. 

Afrika centrale
Afrika Centrale
verzorgt uitgebreide en diverse Afrikaanse workshops, zo ook duurzame Afrikaanse workshops. Tijdens de CampusNL College Tour hebben zij workshops zoals ‘Trash Percussie’, ‘Bike Tube’ en ‘Maskers maken’ gegeven. Zo spelen de leerlingen op percussie instrumenten gemaakt van afval tijdens de workshop ‘Trash Percussie’ en maken sieraden van hergebruikte oude fietsbanden tijdens de workshop ‘Bike Tube’. Deze workshops staan in het teken van SDG 13 (klimaatactie).

Veel dank aan alle workshopaanbieders voor het verzorgen van de waardevolle workshops voor de leerlingen! Wij hebben er ontzettend van genoten en kijken met veel enthousiasme terug op de leerzame lessen.

July 3, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

‍Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour.

Lees verder
Lees verder
June 28, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 1: Leerlingen aan de slag met SDG’s

Afgelopen week ging de tweede editie van de CampusNL College Tour van start op het Comenius Lyceum Capelle. Op 26, 27 en 28 juni namen de bovenbouwleerlingen deel aan een impactvol programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers.

Lees verder
Lees verder
June 7, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder