Terug

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

May 17, 2024
Nieuws

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Campus Nederland organiseert het Inspiratiecongres in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW. Keynote sprekers, een kennisdelingssessie, een optreden van leerlingen en een paneldiscussie zullen de genodigden inspiratie en praktische handvatten bieden om in hun eigen school te werken aan gelijke kansen.

Kennisdelingssessie
Het Inspiratiecongres wordt afgetrapt met een kennisdelingssessie die wordt georganiseerd door SchoolRijk010, een coalitie van organisaties die bestaat uit gemeente Rotterdam, RVKO, Stichting BOOR, Echt Onderwijs en Stichting Campus Nederland. Tijdens de Kennisdelingssessie kunnen scholen, die vanuit de Gelijke Kansen Alliantie de subsidie School & Omgeving ontvangen, met elkaar kennis delen over het subsidieprogramma. Welke impact heeft het op hun leerlingen? Welke mogelijkheden biedt het de scholen?

Talentontwikkeling en kansengelijkheid
Op het Inspiratiecongres zullen twee keynote sprekers, Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, en de Nederlandse schrijver en programmamaker Karim Amghar, de thema’s van deze dag van verschillende kanten belichten.

Erik Scherder, die verbonden is aan de VU in Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen, zal spreken over de invloed van talentontwikkeling op het jonge brein. Tijdens een aparte sessie kunnen deelnemers hem vragen stellen. Karim Amghar, bekend als panellid van ‘De Wereld Draait Door’ en schrijver van het boek 'Hoor Mij, Zie Mij! Naar Kansengelijkheid In Het Onderwijs’, zal op zijn beurt ingaan op ‘kansenongelijkheid, het meerkoppige monster’.

Paneldiscussie en optreden
Naast een paneldiscussie waarin onderwijsexperts met elkaar in gesprek gaan over de thema’s van deze dag, zal er een optreden zijn van leerlingen van Penta De Oude Maas samen met de GDFL Brassband. De leerlingen laten talentontwikkeling in actie zien. Zeven weken lang hebben ze na schooltijd één keer per week een workshop gevolgd. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Mandy Markerink, directeur-bestuurder van Stichting Campus Nederland, verwacht veel van het Inspiratiecongres. ‘Het is van groot belang om kennis met elkaar te delen en te leren van de verschillende voorbeelden van de coalities binnen School en Omgeving. We zijn verheugd dat we samen met de Gelijke Kansen Alliantie deze sessie organiseren, omdat dit bijdraagt aan de doorontwikkeling van beleid vanuit de lerende aanpak. Het doel van het Inspiratiecongres is om het onderwijs te versterken met ideeën die het welbevinden van zowel leerlingen als schoolteams bevorderen.’

June 7, 2024

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder
May 24, 2024
Nieuws

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder