Terug

Stichting Campus Nederland en Stichting Méér Muziek in de Klas bundelen krachten

July 12, 2023
Nieuws

Stichting Méér Muziek in de Klas en Stichting Campus Nederland slaan de handen ineen om kunst- en cultuuronderwijs voor ieder kind mogelijk te maken. Tijdens de derde editie van Zomercampus010 in Rotterdam is de samenwerking officieel gemaakt door directeur Jantien Westerveld van Méér Muziek in de Klas en directeur-bestuurder Mandy Markerink van Stichting Campus Nederland.


Méér Muziek in de Klas wil kinderen en jongeren in Nederland die dit niet van huis uit meekrijgen kansen bieden met kunst en cultuurvakken, zodat ze hun interesses kunnen ontdekken en hun blik kunnen verbreden. Door een samenhangend netwerk van essentiële partijen en regionale samenwerkingen te creëren, ondersteunt de stichting bij de verwezenlijking van een gevarieerd kunst- en cultuuraanbod.

Zomercampus010 wordt in samenwerking met verschillende Rotterdamse basisscholen georganiseerd. Deelnemende leerlingen maken tijdens de Campusweek kennis met een divers aanbod aan workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur, muziek, natuur-milieueducatie, techniek en talentontwikkeling. In nauwe samenwerking met scholen, maatschappelijke partners en lokale partijen stelt Stichting Campus Nederland educatieve programma’s samen die ervoor zorgen dat leerlingen in de schoolvakanties én daarbuiten, duurzaam hun weg kunnen vinden naar sport- en cultuurclubs. Zo kunnen zij nieuwe talenten ontdekken, zich sociaal-emotioneel verder ontwikkelen en het netwerk in hun wijk vergroten.

‘Samen bouwen we aan dezelfde toren dus de krachten bundelen is een logische stap om zo zoveel mogelijk kinderen en jongeren te bereiken’, aldus Jantien Westerveld. De twee organisaties vinden elkaar in het creëren van gelijke kansen voor álle kinderen door hen een rijk en gevarieerd naschools creatief aanbod te bieden.

Workshop door Free to Move waar leerlingen kunstwerken maken op 4 canvassen.
Workshop door Free to Move waar leerlingen zonnebrillen gingen versieren.

Mandy Markerink, directeur-bestuurder bij Campus Nederland geeft aan dat het samenwerken aan een gezamenlijke missie met een ambitieuze organisatie als Méér Muziek in de Klas het mogelijk maakt om nog meer kinderen en jongeren te bereiken. ‘Nu Méér Muziek in de Klas ook is aangesloten bij de regeling ‘School en Omgeving’ van het Ministerie van OCW, waar Campus Nederland voorloper van is, kunnen we de programma’s nog meer op elkaar laten aansluiten en versnippering tegengaan’.

August 31, 2023
Nieuws

Nieuwe website voor CampusNL: Bekijk hier de sneak peak!

Stichting Campus Nederland krijgt binnenkort een nieuwe website! In samenwerking met Digital Growth Agency is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. Digital Growth Agency legt als organisatie de focus op de digitale groei van hun klanten. Daarnaast vinden zij het van belang om bij te dragen aan maatschappelijke ...

Lees verder
Lees verder
August 21, 2023
Artikel

Deelnemers Zomercampus010 schrijven artikel voor De Havenloods

Drie dagen lang hebben de deelnemers van Zomercampus010 samen met De Havenloods en Het Veerhuis gewerkt aan een eigen artikel over onderwerpen die spelen binnen hun wijk. Deze artikelen worden ook daadwerkelijk gepubliceerd in de (online)krant van De Havenloods! Interviewen, fotograferen en schrijven kwamen allemaal aan bod tijdens deze driedaagse workshop.

Lees verder
Lees verder