Terug

Studenten Hogeschool Rotterdam starten onderzoek bij CampusNL voor minor

November 7, 2023
Artikel

De aankomende periode gaan vijf hbo-studenten van de Hogeschool Rotterdam voor hun minor ‘Meer dan een Club’ aan de slag met een vraagstuk voor Stichting Campus Nederland. Deze studenten gaan onderzoeken hoe de wijkbetrokkenheid rondom de programma’s van Campus Nederland vergroot kan worden. Tijdens Herfstcampus010, één van onze programma’s in Rotterdam, bezochten de studenten een van de locaties om een beeld te krijgen van onze werkwijze op locatie. Ons communicatieteam ging met hen in gesprek over hoe de minoropdracht er de komende periode uit gaat zien. 

Van september 2023 t/m januari 2024 werken de studenten van verschillende opleidingen tijdens de minor ‘Meer dan een Club’ aan een praktijkvraagstuk. Via de design thinking methode gaan zij een advies opstellen voor bestaande programma’s of events. Toetsen van de haalbaarheid, geven van marketingcommunicatie advies en spreken met (potentiële) doelgroepen en stakeholders komen hier aan te pas. Tijdens de start van de minor konden de studenten kiezen uit verschillende vraagstukken van organisaties die samenwerken met de Hogeschool Rotterdam. Coco, Yash, Ozan, Luus, en Ngaiwah hebben gekozen voor het vraagstuk van Stichting Campus Nederland, waarbij zij zich gaan onderdompelen in ouder-/wijkbetrokkenheid. 

Herkenning
Coco (Student Finance & Control) vertelt dat ze erg enthousiast werd toen ze ons vraagstuk las: “Ik heb gekozen voor de opdracht van Campus Nederland omdat ik het mooi vindt wat jullie doen. Veel ouders kunnen doordat zij moeten werken in vakanties geen activiteiten ondernemen met hun kinderen. Dankzij jullie programma’s ontwikkelen leerlingen zich en hebben ze ook nog eens veel plezier in de vakantie. Dat vind ik heel mooi.’’ Daarnaast deelt Ozan (Student Business IT & Management) dat hij zich herkent in de leerlingen waar wij onze programma’s voor organiseren: “Ik ben zelf opgegroeid in Rotterdam-Zuid, dus ik heb in dezelfde situatie geleefd als sommige kinderen hier. Daarom vind ik het echt geweldig wat Campus Nederland voor deze leerlingen doet en wil ik daar supergraag een bijdrage aan leveren door middel van deze minor.”

De vijf studenten doen verschillende hbo-opleidingen waardoor ze hun verschillende vaardigheden kunnen bundelen. Yash (Student Sportmarketing & Management) vertelt dat hij het interessant vindt om field research te doen, oftewel in contact komen met de doelgroep: "Ik kijk er heel erg naar uit om verhalen van leerlingen en hun ouders over Campus Nederland te horen. Dit omdat ik nieuwsgierig ben naar hoe zij de programma’s ervaren.” 

Start onderzoek
De studenten gaan nu eerst goed observeren en onderzoek doen naar de werkzaamheden van Campus Nederland. Ze hebben een start gemaakt door mee te lopen op één van de dagen tijdens de Herfstcampus. Ze hebben hier veel informatie uit kunnen halen en weten nu hoe een Campusdag er uitziet. Eén ding weten de studenten in ieder geval zeker: ze vinden het tof om bij te dragen aan de maatschappij. Ozan vult aan: ‘’Wij krijgen hier positieve energie van. We zullen er alles aan doen om onze bijdrage van waarde te maken voor jullie organisatie!’’

Wij zijn ontzettend benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek van de studenten en vinden het heel tof dat zij zich voor ons in gaan zetten. Wij wensen Coco, Yash, Ozan, Luus, en Ngaiwah veel succes de komende periode! 

May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder