Terug

Eerste spreker CampusNL College Tour: Maarten van der Weijden

June 26, 2023
Nieuws

Stichting Campus Nederland kondigt een nieuw programma aan: de CampusNL College Tour! Deze week vindt het nieuwe programma drie dagen lang plaats op het Comenius College in Capelle aan den IJssel. Iedere dag staat in het teken van een thema gebaseerd op 1 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

De eerste dag van de CampusNL College Tour staat in het teken van de derde SDG: good health and well-being. Met dit doel wordt de focus gelegd op het verzekeren van een goede gezondheid en het promoten van welzijn voor alle leeftijden.

Iedere dag komt een inspirerende spreker vertellen over het thema van de dag. Vandaag deelde niemand minder dan Maarten van der Weijden zijn levensverhaal over doorzettingsvermogen en vastberadenheid met de leerlingen. 

Maarten van der Weijden heeft afgelopen zondag de Elfstedentriatlon afgelegd. In 2018 ging de zwemmer, die Olympisch goud won, de eerste uitdaging aan om de Elfstedentocht te zwemmen. Na 163 kilometer te hebben gezwommen moest hij na de middag opgeven wegens ziekte. Op 21 juni 2019 begon Van der Weijden aan een nieuwe poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Deze keer lukte het hem wel om de hele tocht af te maken.

Dit jaar heeft Maarten achtereenvolgens 200 kilometer gezwommen, 200 kilometer gefietst en 200 kilometer gewandeld om op die manier de Elfstedentriatlon af te leggen. Na ruim een week onderweg te zijn geweest, heeft hij afgelopen zondag ochtend zijn missie voltooid en ruim 3,7 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

De leerlingen kregen na afloop van de talk de mogelijkheid om Maarten zelf vragen te stellen en met hem op de foto te gaan!

Verder volgen leerlingen gedurende de CampusNL College Tour workshops aansluitend op het thema van die dag. Zo volgden de leerlingen vandaag onder andere workshops zoals: yoga, mental health, gezond koken, ice bath, basketbal en boksen.

De allereerste dag van de CampusNL College Tour was een groot succes! Veel dank aan alle aanbieders en Maarten van der Weijden voor hun tijd, energie en inzet.

Houd de socials van Stichting Campus Nederland in de gaten om te zien welke inspirerende sprekers de komende dagen een bezoek komen brengen aan de leerlingen van het Comenius College, gedurende de CampusNL College Tour.

August 31, 2023
Nieuws

Nieuwe website voor CampusNL: Bekijk hier de sneak peak!

Stichting Campus Nederland krijgt binnenkort een nieuwe website! In samenwerking met Digital Growth Agency is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. Digital Growth Agency legt als organisatie de focus op de digitale groei van hun klanten. Daarnaast vinden zij het van belang om bij te dragen aan maatschappelijke ...

Lees verder
Lees verder
August 21, 2023
Artikel

Deelnemers Zomercampus010 schrijven artikel voor De Havenloods

Drie dagen lang hebben de deelnemers van Zomercampus010 samen met De Havenloods en Het Veerhuis gewerkt aan een eigen artikel over onderwerpen die spelen binnen hun wijk. Deze artikelen worden ook daadwerkelijk gepubliceerd in de (online)krant van De Havenloods! Interviewen, fotograferen en schrijven kwamen allemaal aan bod tijdens deze driedaagse workshop.

Lees verder
Lees verder