Terug

CampusNL College Tour week 1: Leerlingen aan de slag met SDG’s

June 28, 2024
Nieuws

Afgelopen week ging de tweede editie van de CampusNL College Tour van start op het Comenius Lyceum Capelle. Op 26, 27 en 28 juni namen de bovenbouwleerlingen deel aan een impactvol programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. Volgende week staat een interessant programma klaar voor de onderbouwleerlingen. We blikken nu terug op de eerste drie dagen van de CampusNL College Tour. Lees hieronder verder.

De CampusNL College Tour staat in het teken van 5 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Gedurende de tweede editie van de CampusNL College Tour staan de volgende SDG’s centraal:

Aansluitend op deze SDG’s hebben de leerlingen lezingen bijgewoond van Brits fotograaf Jimmy Nelson en Willa Stoutenbeek, oprichter van een branding- en communicatiebureau W.Green.

Fotograaf Jimmy Nelson
Jimmy Nelson is een Brits fotograaf, vooral bekend van zijn boek ‘Before They Pass Away’ waarvoor hij drie jaar lang de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Als inspirerende spreker haakte hij in op de SDG klimaatactie en ongelijkheid verminderen door meer te delen over verschillende culturen en afkomsten.

Het advies van Jimmy voor de jongeren: “Luister naar jezelf en naar niemand anders. Jij weet als enige wat de waarheid is. Luister naar die stem van binnen. Jullie zijn allemaal ‘artists’ en dan bedoel ik van jullie eigen leven, de 'artistry of life’. Hoe authentieker en origineler je bent, hoe waardevoller dat is. Dat is wat een mens nodig heeft. Als we allemaal hetzelfde zijn en elkaar alleen maar volgen, dan volgen we elkaar blindelings. De enige manier om dat te voorkomen is door naar jezelf te luisteren.”

Willa Stoutenbeek over duurzame mode
Willa Stoutenbeek is oprichter en creatief directeur van W.Green, een branding- en communicatiebureau gespecialiseerd in duurzame mode, voeding en lifestyle. Gedurende haar lezing heeft ze de leerlingen meer vertelt over duurzame mode en de invloed van mode op het klimaat. Welke merken zijn duurzaam? Hoe doen bekende merken het op de duurzaamheidsmeter en welke merken dragen een goed steentje bij aan onze wereld? Deze vragen en nog meer werden door Willa beantwoord tijdens haar lezing. 

Willa deelt waarom het van belang is om over duurzame mode en de invloed van mode op het klimaat te praten met jongeren: “Je merkt dat er weinig informatie over duurzaam consumeren terechtkomt bij deze doelgroep. Het ligt zeker niet aan een gebrek aan interesse, want ik merk dat er wel interesse is in het onderwerp. Ze zijn er gewoon niet mee in aanraking gekomen. Het is daarom ook zo belangrijk om te spreken over duurzaam consumeren en ze te laten voelen dat hun keuzes een impact maken. Ik hoop dat ze bewust worden van hun keuzes en wat die keuzes betekenen. Dat wanneer ze in een winkel staan of online iets gaan kopen, ze daar even bij stilstaan. Dat is denk ik het allergrootste omslagpunt. Als we allemaal wat verandering teweegbrengen dan is dat bij elkaar opgeteld uiteindelijk heel veel en ik hoop dat ze zich daarvan bewust worden.” 

Tot slot hebben de leerlingen ook verschillende workshops gevolgd aansluitend op de vijf SDG’s: Financiële gastles, Samen tegen armoede, iPad Filmfestival, Warming-up, Dwarsliggers, Trash Percussie, Maskers, Modebaas, H3lab, Vape workshop, Technotrend, Bike Tube en Insecten.  

De eerste week van de CampusNL College Tour was een succes! We kijken met veel enthousiasme uit naar volgende week.

July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

‍Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour.

Lees verder
Lees verder
June 7, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder