Terug

De grootste Wintercampus010-editie tot nu toe!

March 4, 2024
Artikel

In de voorjaarsvakantie heeft de grootste editie van Wintercampus010 plaatsgevonden. Dit heeft Stichting Campus Nederland georganiseerd in samenwerking met maar liefst tien Rotterdamse basisscholen. Vijf dagen lang hebben de deelnemende leerlingen verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie. Het programma is gericht op talentontwikkeling en het opdoen van nieuwe ervaringen. Tijdens Wintercampus010 hebben wij vier deelnemers gesproken over de talloze workshops en clinics!

Aliyannaa (10) en Thelma (10) - OBS Kasteel Spangen

Aliyannaa en Thelma zitten in groep 6B van OBS Kasteel Spangen. Aliyanna en Thelma zijn goede vriendinnen en doen graag alles samen, zo vertelt Aliyanna: “Het is heel gezellig, ik ben hier met heel veel vriendinnen. Het is ook leuk dat we de hele tijd in groepjes samenwerken.” Thelma vindt het vanwege dezelfde redenen ook heel leuk tijdens Wintercampus010 en vertelt ons ook meteen waarom ze zich heeft ingeschreven: “Ik ga niet op vakantie deze voorjaarsvakantie en ik vind het ook gewoon leuk om mee te doen, dus ik dacht; ik ga mezelf gewoon inschrijven!”

Op de vraag of ze nog iets nieuws hebben geleerd tijdens de Wintercampus reageerden ze beiden enthousiast. Thelma liet weten dat Zumba nieuw was voor haar en dat ze héél hoog sprong. Aliyannaa deelt wat zij heeft geleerd tijdens de Mozaïek workshop: ‘Mozaïek was nieuw voor mij. We mochten een egeltje of konijntje maken en ik koos de egel. Ik vond de mozaïeksteentjes zo mooi, ik noemde het daarom Marokkaanse steentjes. Van de juffrouw mochten we het werkje meenemen naar huis en daar was ik heel blij mee.”

“Bakken!” riepen de meiden op de vraag wat zij het allerleukste vonden tot nu toe. Thelma: “Ik heb geleerd hoe je wafels moet bakken.” Aliyanna voegt hier aan toe: “Ik heb vooral geleerd hoe je pannenkoeken moet maken.”

Of ze de volgende keer weer mee willen doen? Daar wist Aliyanna wel antwoord op te geven: “De juffrouw zei dat er weer een Campusweek is in de meivakantie is. Dan wil ik heel graag weer komen want ik vind het supergezellig en ik wil eigenlijk echt niet weg.”

Aliyannaa en Thelma tijdens de workshop koken - Fotografie door: LOOR.fotografie
Wafelbeslag maken tijdens de workshop koken - Fotografie door: LOOR.fotografie

Nova-Mae (9) - De Provenier

Nova-Mae zit in groep 6 van De Provenier. Ze liet meteen weten wat ze van makey makey van Tech4kids vond: “Je maakt eigenlijk gewoon je eigen game controller. Dat vond ik zo leuk om te doen, want je kan er ook zelf spelletjes mee spelen.” Nova-Mae vond deze workshop heel tof want ze kon de controller ook laten werken door met z’n allen samen te werken: “Iedereen moest elkaars handen vasthouden in een kring, waardoor de controller werkte. Er ging dus gewoon stroom door ons heen! We hadden ook nog een kabeltje vastgemaakt aan een stuk fruit en dan kon je zo muziek maken.”

Ze kijkt ook erg uit naar de volgende workshop van het programma; muziek. “Ik houd wel van muziek! Ik zit op het schoolkoor en daarom wil ik graag nog meer leren over muziek.”

Tot slot vertelt Nova-Mae ook wat ze deze week nog meer hoopt te gaan doen: “Stiekem weten we het al, we krijgen deze week ook nog boksles. Hier heb ik erg veel zin in, want ik houd van boksen en ik zat ook op boksen.”

Wij willen alle aanbieders en mentoren bedanken voor de fantastische week die jullie de leerlingen hebben bezorgd! Alle deelnemers bedankt voor al jullie nieuwsgierigheid, plezier en enthousiasme. Wij hopen iedereen weer te zien tijdens de volgende programma’s van Stichting Campus Nederland!

Leerlingen maken muziek door middel van een stroomkring met stukken fruit tijdens de workshop Makey Makey

Nova-Mae aan het werk tijdens de Makey Makey Workshop

Eiyob (9) - OBS De Boog

Eiyob zit in groep 5 van OBS De Boog en is erg enthousiast over Wintercampus010. Hij deelde dan ook graag zijn ervaringen met ons. Zijn enthousiasme werd bevestigd bij de vraag wat hij het leukst vond deze week: “Eigenlijk alles!” Maar als Eiyob maar één workshop zou mogen kiezen dan springt er wel eentje bovenuit: “Dan zijn het de blazepods! Ik vond het leuk dat je al die knopjes elke keer moest indrukken als ze een kleur kregen. Dat was een soort spelletje waarbij je snel moet reageren en op de knoppen moet drukken die een kleur werden.” 

Op de laatste dag van de Wintercampus is Eiyob nog steeds erg enthousiast mee aan het doen met de workshops en heeft hij ook op deze dag een favoriet: “Ik vond het leuk om een mozaïek te mogen maken. Ik kon dingetjes maken die ik zelf wilde en het slijm (de lijm) erop smeren en dan de steentjes erop doen vond ik wel echt het leukste!” 

Ten slotte vertelt Eiyob wat de Wintercampus voor hem betekent: “Ik ga eigenlijk niet op vakantie en daarom vind ik het heel leuk om aan Wintercampus010 mee te doen. Voor mij is dat vakantie en daar kijk ik dan heel erg naar uit!”

Eiyob laat zijn Egel van Mozaïek zien
De kunstwerken die zijn gemaakt tijdens de workshop Mozaïek

Wintercampus010 is georganiseerd in samenwerking met de Augustinusschool, OBS Dakpark, OBS De Boog, OBS Kasteel Spangen, Hildegardisschool, Jan Antonie Bijloo, Oscar Romeroschool, Provenier, Tuimelaar en Valentijnschool

April 23, 2024
Artikel

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op d

Lees verder
Lees verder
April 18, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw.

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder