Terug

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

April 18, 2024
Nieuws

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw. Het doel van de challenge is om leerlingen aan te moedigen om met nieuwe ideeën te komen voor het creëren van een inspirerend leefgebied in het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid, met duurzame en klimaatadaptieve woningen (deels drijvend op het water), groene recreatiegebieden en een school die milieubewust onderwijs biedt.

Minecraft Challenge Rotterdam
Deelnemers van Lentecampus010 zullen in de Minecraft Challenge een oplossing ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid. Het gebied Rijnhaven is volop in ontwikkeling en er zijn plannen om o.a. een stadspark met stadsstrand en 3000 woningen te bouwen waarbij het moet zorgen voor wateropvang en afkoeling in de strijd tegen opwarming. In Minecraft Education gaan deelnemers van Lentecampus010 samen aan de slag met het uitwerken van hun ideeën voor het Rijnhaven-gebied en mogen zij hun ideale leefomgeving bouwen. 

"Deelname aan de Minecraft Challenge Rotterdam is niet alleen leuk, maar ook behoorlijk leerzaam en draagt bij aan de digitale geletterdheid van de Rotterdamse po- en vo-leerlingen. We zijn daarom erg blij dat Stichting Campus Nederland samen met de vrijwilligers van Deloitte tijdens de Lentecampus010 op vijf Rotterdamse basisscholen met de leerlingen aan de slag gaan. We zijn benieuwd naar de ideeën hoe de Rotterdamse Rijnhaven groener, beter, meer klimaatneutraal kan en hoe deze leerlingen dit hebben vormgegeven in Minecraft." - Wilma van Raamsdonk, projectleider po/vo van IT Campus Rotterdam.

Schools Reinventing Cities
Schools Reinventing Cities is een wereldwijde wedstrijd voor leerlingen van 8 tot 20 jaar oud. Het initiatief is opgezet door Minecraft Education en C40 Cities, een samenwerkingsverband van de meest vooruitstrevende steden ter wereld die zich gezamenlijk inzetten voor het bestrijden van klimaatverandering. Leerlingen en studenten maken in deze wedstrijd gebruik van Minecraft Education om op basis van echte uitdagingen klimaatoplossingen voor een stad te ontwerpen en bouwen. Hiermee leren ze over klimaatacties in steden en krijgen ze de mogelijkheid hun ideeën aan stadsleiders en experts te presenteren.

We kijken er ontzettend naar uit om tijdens Lentecampus010 aan de slag te gaan met de Minecraft Challenge en zijn benieuwd naar de ideeën die de leerlingen gaan bedenken! 

Rijnhaven-gebied in Rotterdam-Zuid gebouwd in Minecraft Education.
April 23, 2024
Artikel

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op d

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder
April 9, 2024
Artikel

Invulling School & Omgeving draagt bij aan visie van De Provenier

De subsidie School & Omgeving biedt scholen de mogelijkheid om tijdens- en na schooltijd extra activiteiten aan te bieden aan hun leerlingen. Stichting Campus Nederland draagt bij aan de invulling van deze subsidie voor de Rotterdamse basisschool De Provenier.

Lees verder
Lees verder