Terug

Educatieve excursies met leerlingen van basisschool de Christophoor

November 27, 2023
Artikel

Stichting Campus Nederland werkt al bijna drie jaar samen met basisschool de Christophoor. De afgelopen jaren zijn er verschillende programma’s georganiseerd voor de leerlingen van deze school. Een van die programma’s is de Waanzinnige Woensdag, waar leerlingen op een educatieve excursie gaan, die aansluit op het thema van de school. Zo zijn leerlingen van de Christophoor op excursie geweest naar o.a. de Tweede Kamer, Archeon en het Nieuwe Instituut. 

Bram Janssen, directielid van basisschool de Christophoor, vertelt meer over hoe het programma ‘de Waanzinnige Woensdag’ tot stand is gekomen: “We wilden een programma, waarin we educatie en ervaringsgericht onderwijs samen konden voegen, zonder dat het een verzwaring voor de leerkrachten zou worden. Een grote groep kinderen bij ons op school komt vaak niet verder dan de buurt waarin zij wonen. Naar het Spoorwegmuseum, een prehistorisch en/of Romeins dorp, een bezoek aan de Waterwerken, et cetera zit er vaak niet in voor hun. Wij als school vinden dit echter van essentieel belang voor de ontwikkeling van kinderen.”

Stichting Campus Nederland organiseert twee keer per jaar voor iedere klas van de Christophoor een educatieve excursie, passend bij het thema wat op dat moment speelt binnen de school. De excursies inclusief begeleiding worden geheel geregeld door Stichting Campus Nederland. Bram deelt een educatieve excursie die hem vooral is bijgebleven: “Een goed voorbeeld was de Waanzinnige Woensdag naar het Archeon. Kinderen beleefden alles wat ze geleerd hadden in de klas. De kinderen waren hier super enthousiast over.”

Projectleider Gaby vertelt: "Het is hartverwarmend om te zien hoe de leerlingen genieten en ontdekkingen doen die volledig nieuw voor hen zijn, waardoor hun belevingswereld wordt verruimd. De meest bijzondere momenten doen zich voor wanneer de kinderen op plekken komen waar ze nog nooit eerder zijn geweest, zoals een bezoek aan Paleis Het Loo of Naturalis, en aangeven dat dit de mooiste dag van het jaar is." 

Naast de educatieve excursies organiseert Stichting Campus Nederland ook andere programma’s op de Christophoor, zoals de Lente-, Herfst- en Wintercampussen. Dit zijn Campusweken, waar leerlingen verschillende workshops gefocust op sport, kunst & cultuur en techniek volgen, gedurende de schoolvakanties. Bram vertelt: “ Mede door de programma’s van Campus Nederland komen we op een aanbod van 10 uur extra per leerling. Dit extra aanbod komt niet op de stapel werk van de leerkracht te liggen en daarnaast hebben wij blije kinderen, die het geleerde ook echt in de praktijk mogen ervaren.”

Wij zijn ontzettend blij met deze fijne samenwerking en kijken uit naar nog veel meer Waanzinnige Woensdagen!

February 13, 2024
Artikel

Thomas More Studenten lopen stage als mentor bij Stichting Campus Nederland

Stichting Campus Nederland biedt 12 studenten van de Thomas More Hogeschool een stageplek aan als mentor. Wij spraken Dean en Michelle over hun stage als Mentor bij Stichting Campus Nederland.

Lees verder
Lees verder
February 6, 2024
Artikel

Wetenschapslessen door Mad Science tijdens naschools programma

Op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs organiseert Stichting Campus Nederland naschoolse programma’s. Gedurende een periode van vijf weken volgen zo ook de leerlingen van groep 7 en 8 van de Augustinusschool wetenschapslessen van Mad Science.

Lees verder
Lees verder
January 18, 2024
Nieuws

Talentontwikkeling tijdens nieuw naschools programma

‍Stichting Campus Nederland organiseert in 2024 op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs naschoolse programma’s. Gedurende dit programma volgen leerlingen een reeks workshops of clinics.

Lees verder
Lees verder