Terug

Een dag vol talentontwikkeling tijdens de Campusdag op de Westerschool in Gouda

March 6, 2024
Artikel

Stichting Campus Nederland organiseerde op donderdag 29 februari in samenwerking met basisschool de Westerschool uit Gouda een Campusdag. Op deze dag hebben de leerlingen een inspirerend en educatief programma gevolgd, waar zij talenten konden ontdekken en ontwikkelen. Agnes Dreier, de toenmalig directeur van de Westerschool, vertelde voorafgaand aan de Campusdag enthousiast over de nieuwe samenwerking met Stichting Campus Nederland. 

De Westerschool in Gouda biedt haar leerlingen een veilige omgeving waarin ieder kind zich goed kan voorbereiden op de toekomst en met zelfvertrouwen de wereld leert begrijpen. Agnes Dreier vertelde: “De Westerschool is een diverse school en bevindt zich in een inspirerende omgeving waar veel verschillende culturen samenkomen. Leerlingen met verschillende achtergronden groeien hier met elkaar op en leren veel van elkaar. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zichzelf mag en kan zijn. Want ieder kind is uniek en talentvol.’’ 

De Westerschool vindt het dan ook erg belangrijk dat iedereen binnen de school de kans moet hebben om zijn of haar talenten te ontdekken en daarin te kunnen groeien. Agnes: ‘‘Als school zijn we samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Doordat iedereen binnen de organisatie meedenkt, inspireren wij elkaar. Samen met ouders, leraren en kinderen komen wij tot nieuwe ideeën om talenten te ontwikkelen, stimuleren en uit te breiden.’’

Nieuwe talenten ontdekken tijdens de Campusdag 
Het organiseren van deze Campusdag was een mooie manier om leerlingen hun talenten te laten ontdekken. Tijdens de Campusdag bood het CampusNL-team een speciaal op maat gemaakt programma aan, waarin leerlingen inspirerende workshops, clinics en lessen hebben gevolgd. De leerlingen konden hierbij gedurende de dag aan hun leerdoelen werken. Agnes: “Bewegen, spelen, plezier maken, onderzoeken en creatief bezig zijn vinden wij belangrijke manieren van leren. Deze manieren van leren sluiten heel goed aan bij de workshops en clinics die de leerlingen volgen tijdens de Campusdag. Daarbij wordt ook sociaal-emotionele ontwikkeling gestimuleerd.”

De leerlingen volgden onder andere de workshop bloemschikken gedurende de Campusdag.
De workshop boksen werd ook gedurende de Campusdag gegeven.

‘‘De Campusdag op de Westerschool is een mooie aftrap voor de subsidie Basisvaardigheden waarin de nadruk wordt gelegd op taal en burgerschap. Tijdens de Campusdag maken de leerlingen alvast op een creatieve manier kennis met het thema ‘Taal & Burgerschap’. Het draagt op een creatieve manier bij aan de taalontwikkeling van de leerlingen, doordat zij met de workshops op een andere manier hiermee aan de slag gaan.’’ vertelde Agnes.

Daarnaast vindt de Westerschool het belangrijk om kansengelijkheid te creëren in het onderwijs, hier sloot de Campusdag goed bij aan. Agnes: ‘‘Doordat kinderen hier op school niet altijd dezelfde kansen krijgen als kinderen waarvan de ouders veel met hen ondernemen, is het fijn dat we hen op deze manier ook toffe en educatieve activiteiten kunnen laten ervaren. Ik vind het heel mooi dat we de leerlingen dit kunnen aanbieden met de Campusdag.’’

De Campusdag van Halla (11)
Halla zit in groep 7 en is een van de leerlingen die aan de Campusdag heeft deelgenomen. Halla vertelt hoe zij de Campusdag heeft ervaren: “Het is een leuke dag, want het is gezellig en we doen andere dingen dan op een normale schooldag. Ik heb spelletjes gespeeld, gegamed en geverfd vandaag.” Het allerleukste van deze dag vond Halla het gamen want ze is er al goed in. Ze wil er nog beter in worden: “We hebben soep gemaakt en uien gebakken in de game, dat lukte alleen als wij goed gingen samenwerken.” De workshop songwriting was bijzonder voor Halla omdat ze samen met haar groepsgenoten een liedje heeft voorbereid voor het afscheid van de directeur: “We hebben een liedje gemaakt en geoefend samen met de juffrouw en dat gaan we vanmiddag zingen voor Agnes. Het oefenen ging goed, maar soms moesten we even stoppen omdat het te snel ging.”

Hala volgt hier de workshop schilderen tijdens de Campusdag op de Westerschool.

Feestelijk afscheid van directeur Agnes Dreier
Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van de Westerschool, is Agnes na de Campusdag met pensioen gegaan. De Campusdag heeft daarom dus ook als een feestelijk afscheid moeten dienen voor Agnes. ‘‘Na mijn veelzijdige baan, waarin de school een mooie groei heeft doorgemaakt, mooie dingen zijn ontwikkeld en een hecht team is opgebouwd, neem ik afscheid van mijn functie als directeur op de Westerschool. Ik kijk ontzettend uit naar de Campusdag en hoop dat het veel inspiratie teweeg zal brengen bij onze leerlingen en dat zij dit meenemen na afloop van deze Campusdag.’’

Er vond een feestelijk afscheid plaats voor directeur Agnes op het schoolplein.
April 18, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw.

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder
April 9, 2024
Artikel

Invulling School & Omgeving draagt bij aan visie van De Provenier

De subsidie School & Omgeving biedt scholen de mogelijkheid om tijdens- en na schooltijd extra activiteiten aan te bieden aan hun leerlingen. Stichting Campus Nederland draagt bij aan de invulling van deze subsidie voor de Rotterdamse basisschool De Provenier.

Lees verder
Lees verder