Terug

Krant gemaakt door kids van Zomercampus010 verspreid door heel Rotterdam!

October 2, 2020
Nieuws

De Havenloods Junior, gemaakt door de kinderen van Zomercampus010, is gisteren uitgebracht in Rotterdam. Rijnmond was aanwezig bij de overhandiging van de eerste krant op basisschool De Bavokring! Bekijk de reportage die door hen is gemaakt hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=XldTGQWTUks

De deelnemers van Zomercampus010 schreven deze zomer verhalen, maakten foto’s, tekenden cartoons en gingen erop uit in hun eigen wijk. De creaties zijn gebundeld in een echte krant van maar liefst 56 pagina’s! De kinderen maakten verslag van uitjes naar musea of hun voetbalclub, ze schreven recepten en deden interviews met bijzondere mensen uit de buurt. Maar je vindt in De Havenloods Junior ook tekeningen en fotopagina’s. Wij zijn trots op het prachtige resultaat!

Directeur Mandy Leenpoel: “Ik hoop dat in De Havenloods Junior goed te zien is hoe de kinderen het naar hun zin hebben gehad. Ik wil alle kinderen van Rotterdam bedanken voor een hele mooie zomer!”  Lees meer over de krant op de website van De Havenloods.

Waar kan ik de krant vinden?
De 50.000 kranten worden uitgeleverd aan de Rotterdamse basisscholen, alle deelgenomen locaties van de afgelopen Zomercampus en de gemeenteloketten in Rotterdam. De krant is hier digitaal te bewonderen!

April 18, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw.

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder
April 9, 2024
Artikel

Invulling School & Omgeving draagt bij aan visie van De Provenier

De subsidie School & Omgeving biedt scholen de mogelijkheid om tijdens- en na schooltijd extra activiteiten aan te bieden aan hun leerlingen. Stichting Campus Nederland draagt bij aan de invulling van deze subsidie voor de Rotterdamse basisschool De Provenier.

Lees verder
Lees verder