Terug

Kids vertellen over ervaring periode 1: 'Is dit echt of droom ik nog?'

August 4, 2020
Nieuws

Periode één van de Zomercampus010 is helaas alweer tot zijn einde gekomen. Verslaggever Suzan van Zomercampus010 ging vorige week langs op verschillende locaties om te kijken hoe de kinderen de afgelopen periode hebben ervaren.

Survivallen bij locatie De Put
Dinsdag 28 juli 2020 namen we een kijkje bij locatie Wijkcentrum De Put in Oud Mathenesse. De kinderen leren vandaag onder leiding van de Fynder Academy meer over survivallen. Na een speculatie over de beste manier van overleven op een onbewoond eiland, mochten de kids een van de belangrijkste skills bij survivallen in de praktijk brengen; vuur maken. Zo verplaatste de enthousiaste groep zich naar buiten met een rol watjes in de ene hand en vuursticks in de ander. De broertjes Yagiz en Elyesa doen mee aan de Zomercampus010 om actief te blijven tijdens de zomervakantie. Zesjarige Yagiz weet wel wat hij het allerleukst vond “Vuur maken!”. Zo kreeg hij het vuurtje ook als eerste aan met behulp van zijn mentor.

Hockeyles bij het Westervolkshuis
Bij het Westervolkshuis in Spangen gaf Hockeyclub Delfshaven afgelopen woensdag hockeyles. Hier spraken we de zevenjarige enthousiasteling Zhara. Ze vindt het geweldig om geïnterviewd te worden en vraagt: ‘Is dit echt of droom ik nog?’ Voor haar was Zomercampus010 een grote verrassing. ‘Ik wist niet dat ik mee zou doen want mijn moeder heeft me opgegeven. Maar ik ben er heel blij mee want ik vind het hier heel leuk!’ vertelt Zhara lachend. ‘Het leukste vond ik pijl en boog maken, die kan ik thuis goed gebruiken als mijn kleine zusje vervelend is.’ Naast de activiteiten vindt ze het werken aan de krant ook erg interessant. ‘Het is best leuk om een krant te maken, omdat je zoveel nieuwe dingen leert. Ik heb een woordweb gemaakt, het Zomercampus010 logo geschetst en een stripverhaal getekend.’ Zhara vertelt dat zij tijdens de Zomercampus veel nieuwe kinderen heeft leren kennen. ‘Ik kende eigenlijk maar één iemand uit mijn groep. Maar nu ken ik allemaal nieuwe mensen bij mij in de buurt!’

Kranten maken bij locatie De Dam
Op locatie De Dam in de Kop van Zuid zijn de kinderen druk bezig met het werken aan hun eigen krant. De juf laat de kinderen nadenken over onderwerpen waar zij een stukje over kunnen schrijven. Nirmine (11) vertelt voor de klas dat zij graag iemand wil interviewen over de vakantie. Ze doet mee met de Zomercampus omdat zij meer wil leren over het maken van een krant. Nirmine vertelt: ‘Ik vind het heel leuk om te interviewen, ik doe dit ook wel eens met mijn vriendinnen. Hier heb ik geleerd dat je eerst alles wat je wil vragen moet opschrijven. In de tekst moet je kopjes en plaatjes gebruiken, dit maakt de tekst duidelijker.’ Nirmine leerde Dimara (11) kennen tijdens de Zomercampus. Dimara vertelt dat zij eerst een woordweb heeft gemaakt om ideeën te verzamelen voor in haar krant. ‘We moeten het goed voorbereiden want we mogen vragen stellen aan mensen van YouTube.’

Naoull (15) is mentor van de groep van Nirmine en Dimara. Zij wilde graag iets bijdragen aan de achterstand die de kinderen hebben opgelopen tijdens de coronacrisis. ‘De Zomercampus is een geweldig initiatief om aan mee te werken’, vertelt ze. ‘Ik vind het heel mooi om te merken dat de kinderen de afgelopen dagen steeds meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Ze zijn steeds minder verlegen en durven nu ook naar mij toe te komen wanneer er iets niet goed gaat. Je krijgt echt een band met ze.’ Het leukste vond Naoull de kookles. ‘Dit is echt iets waarbij alle kinderen heel enthousiast waren en allemaal goed meededen. Dat was dus supergezellig!’

February 13, 2024
Artikel

Thomas More Studenten lopen stage als mentor bij Stichting Campus Nederland

Stichting Campus Nederland biedt 12 studenten van de Thomas More Hogeschool een stageplek aan als mentor. Wij spraken Dean en Michelle over hun stage als Mentor bij Stichting Campus Nederland.

Lees verder
Lees verder
February 6, 2024
Artikel

Wetenschapslessen door Mad Science tijdens naschools programma

Op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs organiseert Stichting Campus Nederland naschoolse programma’s. Gedurende een periode van vijf weken volgen zo ook de leerlingen van groep 7 en 8 van de Augustinusschool wetenschapslessen van Mad Science.

Lees verder
Lees verder
January 18, 2024
Nieuws

Talentontwikkeling tijdens nieuw naschools programma

‍Stichting Campus Nederland organiseert in 2024 op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs naschoolse programma’s. Gedurende dit programma volgen leerlingen een reeks workshops of clinics.

Lees verder
Lees verder