Terug

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

April 23, 2024
Artikel

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op dit gebied. Wij spraken Ivanna en Aisha uit klas 1 tijdens de workshop boksen en Nick uit klas 1 tijdens de workshop koken. 


Ivanna en Aisha delen hun ervaringen over de naschoolse boksworkshops. Bij Ivanna is de keuze gevallen op deze workshop omdat zij graag sportief bezig is en graag werkt aan het opbouwen van haar conditie. Aisha was al een lange tijd nieuwsgierig naar boksen en zag de workshops als een kans om te ontdekken of het echt iets voor haar is. "Toen ik hoorde dat dit op school zou komen, heb ik me gelijk ingeschreven," legt Aisha uit. Op de vraag of zij na vier lessen vooruitgang hebben geboekt, roepen de meiden volmondig: ‘Ja!’ Ivanna merkt op dat ze beter wordt in de verschillende stoten en Aisha vult haar aan: ‘Ik merk dat de combinaties steeds vloeiender gaan.’’ Na het afronden van alle lessen ziet Aisha het zeker zitten om te blijven boksen, waarbij ze aangeeft dat de lessen hebben geholpen bij het maken van haar beslissing. Ze vertelt: ‘Ik twijfelde eerst om er op te gaan, maar deze lessen hebben geholpen bij het maken van mijn keuze.’ 

Ivanna en Aisha tijdens de workshop boksen


Tijdens de kookworkshop spreken wij Nick, die druk bezig is met het bereiden van wraps. Hij vertelt enthousiast over de reeks die hij volgt: "Ik vond eigenlijk alle lessen en de verschillende stappen daarbij leuk. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het klaarmaken van wraps. Bij de knoflook moet je eerst het schilletje eraf doen, daarna sneed ik hem heel fijn en deed ik de knoflook in de pan." De passie voor koken werd al op jonge leeftijd ontdekt, waardoor Nick niet lang hoefde te twijfelen over zijn deelname aan de kookworkshop. "Koken vind ik sinds ik vijf ben al heel erg leuk," vertelt Nick met een glimlach. Ondanks het langere verblijf op school, wordt de meerwaarde van naschoolse activiteiten benadrukt: ‘‘We hebben het naar ons zin, het is gezellig en we doen leuke dingen zoals koken.’’

Nick tijdens de workshop koken
May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder