Terug

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

April 23, 2024
Artikel

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op dit gebied. Wij spraken Ivanna en Aisha uit klas 1 tijdens de workshop boksen en Nick uit klas 1 tijdens de workshop koken. 


Ivanna en Aisha delen hun ervaringen over de naschoolse boksworkshops. Bij Ivanna is de keuze gevallen op deze workshop omdat zij graag sportief bezig is en graag werkt aan het opbouwen van haar conditie. Aisha was al een lange tijd nieuwsgierig naar boksen en zag de workshops als een kans om te ontdekken of het echt iets voor haar is. "Toen ik hoorde dat dit op school zou komen, heb ik me gelijk ingeschreven," legt Aisha uit. Op de vraag of zij na vier lessen vooruitgang hebben geboekt, roepen de meiden volmondig: ‘Ja!’ Ivanna merkt op dat ze beter wordt in de verschillende stoten en Aisha vult haar aan: ‘Ik merk dat de combinaties steeds vloeiender gaan.’’ Na het afronden van alle lessen ziet Aisha het zeker zitten om te blijven boksen, waarbij ze aangeeft dat de lessen hebben geholpen bij het maken van haar beslissing. Ze vertelt: ‘Ik twijfelde eerst om er op te gaan, maar deze lessen hebben geholpen bij het maken van mijn keuze.’ 

Ivanna en Aisha tijdens de workshop boksen


Tijdens de kookworkshop spreken wij Nick, die druk bezig is met het bereiden van wraps. Hij vertelt enthousiast over de reeks die hij volgt: "Ik vond eigenlijk alle lessen en de verschillende stappen daarbij leuk. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het klaarmaken van wraps. Bij de knoflook moet je eerst het schilletje eraf doen, daarna sneed ik hem heel fijn en deed ik de knoflook in de pan." De passie voor koken werd al op jonge leeftijd ontdekt, waardoor Nick niet lang hoefde te twijfelen over zijn deelname aan de kookworkshop. "Koken vind ik sinds ik vijf ben al heel erg leuk," vertelt Nick met een glimlach. Ondanks het langere verblijf op school, wordt de meerwaarde van naschoolse activiteiten benadrukt: ‘‘We hebben het naar ons zin, het is gezellig en we doen leuke dingen zoals koken.’’

Nick tijdens de workshop koken
April 18, 2024
Nieuws

Deelnemers Lentecampus010 doen mee aan Minecraft Challenge Rotterdam

Stichting Campus Nederland werkt samen met IT Campus Rotterdam en Deloitte om de Minecraft Challenge Rotterdam te organiseren voor deelnemers van Lentecampus010. Op vijf basisscholen zal tijdens de Lentecampus de Minecraft Challenge Rotterdam worden georganiseerd voor de leerlingen van de bovenbouw.

Lees verder
Lees verder
April 17, 2024
Nieuws

Bedrijfsbezoeken door leerlingen Comenius Lyceum

Gisteren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle verschillende bedrijven bezocht in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd door Stichting Campus Nederland voor het project Expeditie HAVO.

Lees verder
Lees verder
April 9, 2024
Artikel

Invulling School & Omgeving draagt bij aan visie van De Provenier

De subsidie School & Omgeving biedt scholen de mogelijkheid om tijdens- en na schooltijd extra activiteiten aan te bieden aan hun leerlingen. Stichting Campus Nederland draagt bij aan de invulling van deze subsidie voor de Rotterdamse basisschool De Provenier.

Lees verder
Lees verder