Terug

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

May 15, 2024
Artikel

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd. Wij hebben een aantal deelnemers gesproken over hun ervaringen gedurende de week!

Evora (6) - Tuimelaar
Evora zit in groep 3 van de Tuimelaar en doet tijdens de meivakantie mee met Lentecampus010. Evora is blij dat ze mee kan doen, ze vertelt: “De vorige keer kon ik niet naar de Wintercampus, maar gelukkig kan ik wel meedoen met de Lentecampus!” Met een lach op haar gezicht voegt ze daaraan toe: “Tijdens deze week kan ik leuke dingen doen en nieuwe dingen leren.” Zo laat ze weten dat ze tijdens de workshop ‘robot bouwen’ leert om robots te programmeren en laten bewegen: “Ik moet de juiste code zoeken en als ik de juiste code heb gevonden kan ik die tekenen op een lijn. Als ik de juiste code heb getekend gaat de robot de goede kant op en komt hij uiteindelijk bij het einde terecht.”

Evora doet mee met de workshop koken tijdens Lentecampus010.

Adam (11) - Valentijnschool
Adam zit in groep 8 van de Valentijnschool. Hij besloot meteen zijn vrienden op te trommelen toen hij hoorde over Lentecampus010. Adam vertelt: “Ik doe niks in de vakantie, het is dan saai thuis. Dus ik dacht ik doe mee met al mijn vrienden aan de Lentecampus.” Hij vervolgd enthousiast: ''De vorige keer, tijdens Wintercampus010, heb ik ook meegedaan dus dat was ook een reden om nu weer mee te doen.” Adam is blij dat hij meedoet: “Lentecampus010 is heel leuk, al mijn vrienden zijn er en we doen veel verschillende leuke activiteiten. Gisteren mochten we T-shirts ontwerpen, ik draag die nu ook. Vandaag hebben we de workshops Afro dansen, theater en basketbal gehad.”

Adam laat met trots zijn T-shirt zien, die hij heeft ontworpen tijdens de workshop T-shirt ontwerpen.

Felix (9) - Jan Antonie Bijloo
Felix zit in groep 4 van OBS Jan Antonie Bijloo. Felix vertelt waarom hij meedoet aan Lentecampu010: “Ik hoorde van mijn vrienden hoe leuk het was, daardoor was ik heel nieuwsgierig en wilde ik graag meedoen deze keer!” Spijt van zijn deelname heeft Felix niet, hij vertelt: “Ik ben blij dat ik dit keer mee doe, want er zijn heel veel leuke dingen die we kunnen doen hier, anders dan normaal op school.” Felix vertelt tot slot dat hij tijdens de workshop koken heeft geleerd om kaassoufflés te maken: “We moesten plakjes kaas op bladerdeeg leggen en dit daarna dichtvouwen. Daarna moesten we de kaassoufflé in het ei dippen en in het paneermeel doen. Uiteindelijk moest het in de oven en konden we het daarna proeven.”

Felix doet goed de pasjes na van de dans die de deelnemers leren tijdens de dansworkshop.

Cinri (10) - Augustinusschool
Cinri zit in groep 6 van de Augustinusschool. Cinri vertelt waarom ze zich heeft ingeschreven voor Lentecampus010: ”Ik vind het leuk om mee te doen, omdat ik dan ook niet zo vaak op mijn telefoon zit. Lentecampus010 is voor mij echt een soort afleiding.” Tijdens Lentecampus010 heeft Cinri de workshop zelfverdediging gevolgd, hier vertelt ze het volgende over: “Ik vind de workshop echt heel leuk, omdat ik dit nog niet eerder heb gedaan. Het is niet makkelijk, maar daardoor leer ik wel iets nieuws.”

Cinri volgt de workshop zelfverdediging samen met haar klasgenoten.

Seyhan (9) - OBS Finlandia
Seyhan zit in groep 5 van OBS Finlandia. Seyhan vertelt wat hij op zijn eerste dag heeft gedaan tijdens de workshop van Slagplug: “Ik heb hout bewerkt en daar heb ik een puzzel van gemaakt. Het was gewoon echt leuk, ik wil dit morgen ook doen!” Het blijft niet alleen bij morgen want Seyhan heeft meteen grote toekomstplannen: “Wanneer ik groot ben, wil ik dit als werk gaan doen! De juf zei dat ik houtbewerker kan worden.” Tot slot vertelt Seyhan waarom hij zich heeft opgegeven voor Lentecampus010: “Mijn juf zei dat het echt heel leuk ging worden, en toen zei ik: ‘Oké, dan wil ik ook meedoen!’ En tot nu toe vind ik het heel leuk, dus mijn juf heeft niet gelogen!” 

Sehyan (rechts) doet samen met zijn vrienden mee met Lentecampus010 op OBS Finlandia.

Wij willen alle aanbieders en mentoren bedanken voor de prachtige en nieuwe ervaringen die jullie de leerlingen hebben bezorgd tijdens Lentecampus010! Alle deelnemers bedankt voor al jullie enthousiasme, plezier en leergierigheid. Wij hopen iedereen weer te verwelkomen tijdens de volgende programma’s van Stichting Campus Nederland!

May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 7, 2024
Artikel

Minecraft Challenge Rotterdam: Innovatieve ideeën bedacht tijdens Lentecampus010

Gedurende Lentecampus010 is op vijf basisscholen de Minecraft Challenge Rotterdam georganiseerd in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Deloitte. Deelnemers van Lentecampus010 hebben in de Minecraft Challenge een oplossing mogen ontwerpen en bouwen in Minecraft Education voor het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid.

Lees verder
Lees verder
April 23, 2024
Artikel

Leerlingen Penta De Oude Maas volgen met enthousiasme naschoolsprogramma

Stichting Campus Nederland organiseert in samenwerking met Penta De Oude Maas uit Spijkenisse een naschools programma. Tijdens het naschoolse programma volgen de leerlingen van deze middelbare school een reeks workshops of clinics. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gaan met dezelfde vaardigheid, kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen op d

Lees verder
Lees verder