Terug

Preview Accent Campus: Sushi maken met Inge’s Kookkunsten

October 7, 2022
Artikel

Iedereen kan koken en eten verbindt. Dat geldt voor alle leeftijden.

Op maandag 17 oktober gaat de Campusweek op Praktijkschool Accent Capelle van start, daarom hebben wij een preview over één van de activiteiten die op de planning staat. Inge’s Kookkunsten zal een leerzame en actieve workshop geven over de Japanse keuken!  

Inge houdt zich met haar bedrijf “Inge’s Kookkunsten” de hele week bezig met koken. Dit doet ze op allerlei manieren: zo werkt ze als kok voor etentjes bij mensen thuis, geeft ze kookles aan mensen tussen de 4 en 88 jaar op verschillende plekken in omgeving Rotterdam en bereidt ze lunches en hapjes in opdracht. Inge: “Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis over koken te delen. Geregeld zie ik dat mensen veel meer kunnen in de keuken dan ze zelf denken of weten. Dat geldt voor alle leeftijden. Iedereen kan koken en eten verbindt.”

De leerlingen zullen tijdens de workshop kennismaken met de Japanse keuken. ‘‘De Japanse keuken is heel precies. De uitdaging is om niet te snel te willen, maar juist heel netjes te werken. Met sushi kun je dat goed oefenen. Tevens komen hier bijzondere snij- en presenteer technieken aan bod. Het oog wil namelijk ook wat, zegt het gezegde altijd,’’ aldus Inge.  Na het maken van de sushi zullen de leerlingen deze gezamenlijk opeten. Tijdens het eten leren zij gelijk de Japanse eetmanieren. Wie kan er al met stokjes eten? Wie weet of de rijst de sojasaus mag aanraken of juist niet? 

Inge vertelt: “Een recept is maar een recept. Pas als je weet waarom je stappen hieruit moet doen kun je echt koken, of het recept zelfs nog beter maken.” 

De sushi workshop zal vast en zeker op rolletjes verlopen, tot woensdag 19 oktober!

June 7, 2024

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder
May 24, 2024
Nieuws

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW.

Lees verder
Lees verder
May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder