Terug

Preview Accent Campus: Sushi maken met Inge’s Kookkunsten

October 7, 2022
Artikel

Iedereen kan koken en eten verbindt. Dat geldt voor alle leeftijden.

Op maandag 17 oktober gaat de Campusweek op Praktijkschool Accent Capelle van start, daarom hebben wij een preview over één van de activiteiten die op de planning staat. Inge’s Kookkunsten zal een leerzame en actieve workshop geven over de Japanse keuken!  

Inge houdt zich met haar bedrijf “Inge’s Kookkunsten” de hele week bezig met koken. Dit doet ze op allerlei manieren: zo werkt ze als kok voor etentjes bij mensen thuis, geeft ze kookles aan mensen tussen de 4 en 88 jaar op verschillende plekken in omgeving Rotterdam en bereidt ze lunches en hapjes in opdracht. Inge: “Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis over koken te delen. Geregeld zie ik dat mensen veel meer kunnen in de keuken dan ze zelf denken of weten. Dat geldt voor alle leeftijden. Iedereen kan koken en eten verbindt.”

De leerlingen zullen tijdens de workshop kennismaken met de Japanse keuken. ‘‘De Japanse keuken is heel precies. De uitdaging is om niet te snel te willen, maar juist heel netjes te werken. Met sushi kun je dat goed oefenen. Tevens komen hier bijzondere snij- en presenteer technieken aan bod. Het oog wil namelijk ook wat, zegt het gezegde altijd,’’ aldus Inge.  Na het maken van de sushi zullen de leerlingen deze gezamenlijk opeten. Tijdens het eten leren zij gelijk de Japanse eetmanieren. Wie kan er al met stokjes eten? Wie weet of de rijst de sojasaus mag aanraken of juist niet? 

Inge vertelt: “Een recept is maar een recept. Pas als je weet waarom je stappen hieruit moet doen kun je echt koken, of het recept zelfs nog beter maken.” 

De sushi workshop zal vast en zeker op rolletjes verlopen, tot woensdag 19 oktober!

July 22, 2024
Artikel

Zomercampus010: ‘‘Dit is het is het leukste deel van mijn vakantie!’’

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Stichting Campus Nederland Zomercampus010 in samenwerking met vijf Rotterdamse basisscholen. Tijdens Zomercampus010 hebben deelnemers verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

‍Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour.

Lees verder
Lees verder