Terug

Zomercampus010 en de Rotterdamse GGD bundelen de krachten in de strijd tegen corona

August 4, 2020
Nieuws

Ondanks dat Stichting Zomercampus010 Rotterdamse leerlingen een leerzame en toffe zomervakantie biedt, mag de heersende pandemie niet vergeten worden. Om een veilige leeromgeving voor de leerlingen en hun families te creëren, werkt Stichting Zomercampus010 nauw samen met de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Ruim 5000 kinderen volgen het programma dat Stichting Zomercampus010 heeft opgezet voor de leerlingen van Rotterdam. ‘Alles in het Zomercampus010-programma is gericht op het verhogen van het welzijn van de kinderen. We laten de kinderen deze zomer natuurlijk op een leuke manier dingen leren en kennis maken met sport en cultuur. Daarbij zorgen we ervoor dat ze snappen waarom de corona-regels er zijn en zorgen we ervoor dat die regels worden nageleefd,’ vertelt directeur Mandy Leenpoel, ‘dit is in het voordeel van het kind én de familie. Wij vinden het heel bijzonder dat wij door de nauwe samenwerking met GGD Rotterdam-Rijnmond een rol kunnen spelen in de strijd tegen het virus.’

Door de netwerken van de twee organisaties te bundelen, wordt er een zo groot mogelijk Rotterdams publiek aangesproken. ‘We zien een stijging in het aantal besmettingen en dat maakt het urgent om samen te werken.’ Aldus Rachida Bouali van de Rotterdamse GGD, ‘Doordat we de krachten bundelen en informatie uitwisselen hopen we dat de juiste informatie bij zoveel mogelijk Rotterdammers terecht komt en dat zij op deze manier weten wat er van hen verwacht wordt.’

Zo houdt Stichting Zomercampus010 zich aan de voorschriften van de GGD en wijzen niet alleen de leerlingen op de risico’s. Inmiddels zijn er zo’n 4000 brieven verspreid onder de ouders van de kinderen. Iedere periode zullen de ouders een informatieve brief ontvangen omtrent de pandemie. ‘Het goede contact met de ouders zorgt ervoor dat zij openstaan voor onze informatie, wij hen op de extra maatregelen kunnen wijzen en eventuele vragen kunnen beantwoorden,’ legt Leenpoel uit.

February 13, 2024
Artikel

Thomas More Studenten lopen stage als mentor bij Stichting Campus Nederland

Stichting Campus Nederland biedt 12 studenten van de Thomas More Hogeschool een stageplek aan als mentor. Wij spraken Dean en Michelle over hun stage als Mentor bij Stichting Campus Nederland.

Lees verder
Lees verder
February 6, 2024
Artikel

Wetenschapslessen door Mad Science tijdens naschools programma

Op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs organiseert Stichting Campus Nederland naschoolse programma’s. Gedurende een periode van vijf weken volgen zo ook de leerlingen van groep 7 en 8 van de Augustinusschool wetenschapslessen van Mad Science.

Lees verder
Lees verder
January 18, 2024
Nieuws

Talentontwikkeling tijdens nieuw naschools programma

‍Stichting Campus Nederland organiseert in 2024 op verschillende scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs naschoolse programma’s. Gedurende dit programma volgen leerlingen een reeks workshops of clinics.

Lees verder
Lees verder