Terug

Tips voor toffe zomeractiviteiten!

August 9, 2023
Artikel

Het is zomervakantie en dit betekent zes weken lang vrije tijd en geen school voor kinderen. Tijdens deze lange periode kan het soms lastig zijn om leuke en niet al te dure activiteiten te verzinnen om te doen. Daarom hebben wij afwisselende activiteiten voor jullie op een rijtje gezet! En wie kunnen ons nou beter helpen bij het bedenken van toffe activiteiten dan de workshop aanbieders waar wij mee samenwerken?! Lees hieronder enkele activiteiten die zij met ons hebben gedeeld!

Borduren – Wereld museum

Deze zomer wordt er flink geborduurd in het Wereldmuseum! Maak de mooiste patronen met behulp van de maakopdracht die het Wereldmuseum met ons heeft gedeeld. Bekijk hier de maakopdracht en ga zelf thuis aan de slag!

Het Wereldmuseum heeft elke zondag van 13:00 – 16:00 de instap-rondleiding ‘geen woorden maar draden’, en hun Atelier is elke dag geopend van 12:00 – 16:00 om te borduren.

Met de volgende code krijg je een gratis toegangsticket voor één persoon t/m 18 jaar en één ouder/volwassenen: CAMPUSNLZ23.

De tickets moeten online (https://www.wereldmuseum.nl/nl) wel allebei gekozen worden om af te rekenen. De code is te gebruiken van 8 augustus t/m 8 september 2023.

Vlotjes bouwen – Speeldernis

Vlotjes bouwen is een leuke activiteit voor de zomer! De Speeldernis heeft in enkele stappen heel simpel uitgelegd hoe je zelf of samen met de hulp van je ouder(s) een vlotje kan bouwen. Lees de stappen hier!

Wist je dat je naar de Speeldernis toe kan gaan in de zomervakantie om daar je vlotje uit te testen? De entree is maar €2,50 per persoon. Met de Rotterdampas is toegang gratis en met het jeugdvakantiepaspoort 1x gratis! Voor meer informatie bekijk hun website: www.speeldernis.nl

Boksen – Bear studios

Bear Studios verzorgt vaak boks workshops op verschillende Campusdagen en Campusweken. Zij hebben nu een toffe video gemaakt waarin ze een aantal boks oefeningen laten zien die je makkelijk zelf of met je ouder(s) kunt oefenen! Bekijk de video hieronder en doe lekker mee!

Interesse in boksen? Bear Studios biedt verschillende abonnementen aan voor de jeugd, voor meer informatie neem een kijkje op hun website: www.bearstudios.nl

Koken – Inge’s kookkunsten

Tijdens onze programma’s heeft Inge’s kookkunsten al een hoop heerlijke gerechten gemaakt met de leerlingen. Nu heeft zij een aantal lekkere recepten met ons gedeeld! Lees hieronder hoe je zelf een frisse pastasalade kunt maken en twee heerlijke smoothies.

Koude pastasalade
Ingrediënten (4 personen):

 • 300 gram volkoren macaroni
 • 1 komkommer in piepkleine blokjes
 • 1 blikje augurken, afgegoten, in kleine blokjes
 • 1 blikje maïs, afgegoten
 • 1 blik kipknakworstjes in plakjes (of halal salami in kleine stukjes),
 • 1 zak kleine worteltjes in dunne plakjes
 • 150 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
 • 1 pakje crème-fraîche
 • zout en peper

Bereidingswijze:

De macaroni in beetgaar koken en goed af laten koelen. Denk eraan een scheutje olijfolie door de pasta te roeren zodat deze niet gaat plakken. Als de pasta afgekoeld is, doe je er de komkommer, augurk, maïs, worst en worteltjes doorheen. Hierna maak je een sausje van crème-fraîche met peper en zout naar smaak! Deze voeg je toe als de pasta is afgekoeld en alle ingrediënten zijn toegevoegd, goed doorroeren met een lepel of met schone handen. Eet smakelijk!

Monster smoothie
Ingrediënten voor 1 smoothie:

 • 1 handje verse spinazie
 • Paar stukjes verse mango (van ongeveer een kwart mango)
 • 1/3 van een banaan
 • 100 milliliter kokoswater of melk

Lente smoothie
Ingrediënten voor 1 smoothie:

 • Stuk watermeloen (ongeveer 100 gram), zonder schil
 • 1/8 deel van een komkommer (met schil)
 • 100 milliliter water
 • Blaadjes van 1 takje verse munt

Bereidingswijze:

Doe de ingrediënten van smoothie 1 of smoothie 2 in een maatbeker. Staafmixer er op en mixen maar. Proef of de smoothie de juiste smaak heeft en drink ze!

Huis ontwerpen – Archiklas

Archiklas heeft al vaak toffe workshops georganiseerd tijdens Campusdagen en Campusweken, waar leerlingen zelf een eigen huis mochten ontwerpen en maken. Op hun website kun je door middel van 8 opdrachten in de huid kruipen van een architect en leren hoe je een huis ontwerpt!

Weet jij al voor wie jouw huis wordt? Klik hier om de opdrachten en video’s te bekijken: www.archiklas.nl/online-opdrachten

August 31, 2023
Nieuws

Nieuwe website voor CampusNL: Bekijk hier de sneak peak!

Stichting Campus Nederland krijgt binnenkort een nieuwe website! In samenwerking met Digital Growth Agency is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. Digital Growth Agency legt als organisatie de focus op de digitale groei van hun klanten. Daarnaast vinden zij het van belang om bij te dragen aan maatschappelijke ...

Lees verder
Lees verder
August 21, 2023
Artikel

Deelnemers Zomercampus010 schrijven artikel voor De Havenloods

Drie dagen lang hebben de deelnemers van Zomercampus010 samen met De Havenloods en Het Veerhuis gewerkt aan een eigen artikel over onderwerpen die spelen binnen hun wijk. Deze artikelen worden ook daadwerkelijk gepubliceerd in de (online)krant van De Havenloods! Interviewen, fotograferen en schrijven kwamen allemaal aan bod tijdens deze driedaagse workshop.

Lees verder
Lees verder