Terug

De tweede editie van het Stichting Campus Nederland MVO ontbijt

November 6, 2023
Nieuws

Op woensdag 1 november vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland MVO ontbijt plaats. De tweede editie werd georganiseerd bij The Boathouse Kralingen, een prachtige locatie die beschikbaar werd gesteld door de eigenaar: Hendrik van der Wyck. Hier vertelde onze directeur-bestuurder Mandy Markerink meer over wie wij zijn, onze groei van het afgelopen jaar en onze toekomstdromen. Daarnaast kwamen er verschillende inspirerende partners aan het woord en was er gelegenheid om te netwerken. 

Groei en toekomstdromen
Het thema van de tweede editie van het Stichting Campus Nederland MVO ontbijt stond in het teken van ‘groei en toekomstdromen van Campus Nederland’. Mandy Markerink vertelde gedurende de presentatie wat Campus Nederland heeft bereikt sinds het vorige MVO ontbijt op 1 februari 2023. Verder vertelde Mandy ook wat we nog willen bereiken de komende jaren en hoe bezoekers van het ontbijt hieraan kunnen bijdragen. 

Fotografie door: LOOR.fotografie

Maatschappelijke Partners
Naar aanleiding van de eerste editie van het MVO ontbijt, dat plaatsvond op de 44ste verdieping van de Maastoren, zijn enkele mooie samenwerking voortgekomen. Zoals onder andere met Hendrik van der Wyck van The Boathouse Kralingen, die zijn eventlocatie ter beschikking heeft gesteld voor de tweede editie van het MVO ontbijt. Twee andere samenwerkingen die hieruit tot stand zijn gekomen werden uitgelicht. Bas Visser, rector van het Comenius College, vertelde hoe wij in samenwerking met de school een CampusNL College Tour hebben georganiseerd voor alle leerlingen. Daarnaast liet Eelco van den Hoek van Digital Growth Agency zien hoe zij het afgelopen jaar de nieuwe, dynamische website van Campus Nederland hebben ontwikkeld. 

Fotografie door: LOOR.fotografie

Tot slot werd ook onze partner van het eerste uur, Claudia Doesburg van SKVR, op het podium geroepen om meer te vertellen over de samenwerking tussen Campus Nederland en SKVR. Sinds de eerste editie van Zomercampus010 verzorgt SKVR verschillende culturele workshops tijdens CampusNL programma’s. Wij zijn ontzettend blij dat wij al vanaf het begin samenwerken met SKVR en dankzij onze gedeelde visie blijven ontwikkelen richting de toekomst.

Na afloop van de presentatie hadden de bezoekers de mogelijkheid om te netwerken onder het genot van het ontbijt. We hopen dat hier nieuwe, waardevolle samenwerkingen uitkomen. 

Fotografie door: LOOR.fotografie

Wij danken iedereen voor hun komst en in het bijzonder Hendrik van der Wyck voor zijn gastvrijheid. De derde editie van het MVO ontbijt zal plaatsvinden op woensdag 20 november 2024. Heeft u dit MVO ontbijt gemist en wilt u zeker zijn van een plek op 20 november, dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldlink.

Klik hier voor een uitgebreide sfeerimpressie van het ontbijt.

November 27, 2023
Artikel

Educatieve excursies met leerlingen van basisschool de Christophoor

Een van de programma’s die we organiseren voor de Christophoor is de Waanzinnige Woensdag, waar leerlingen op een educatieve excursie gaan, die aansluit op het thema van de school. Zo zijn leerlingen van de Christophoor op excursie geweest naar o.a. de Tweede Kamer, Archeon en het Nieuwe Instituut.

Lees verder
Lees verder
November 7, 2023
Artikel

Studenten Hogeschool Rotterdam starten onderzoek bij CampusNL voor minor

De aankomende periode gaan vijf hbo-studenten van de Hogeschool Rotterdam voor hun minor ‘Meer dan een Club’ aan de slag met een vraagstuk voor Stichting Campus Nederland. Deze studenten gaan onderzoeken hoe de wijkbetrokkenheid rondom de programma’s van Campus Nederland vergroot kan worden.

Lees verder
Lees verder
October 30, 2023
Artikel

Nieuwe workshop: ‘Building Bots with Kids’ door de Deloitte Impact Foundation

Afgelopen Herfstcampus hebben leerlingen van verschillende scholen een week lang een divers aanbod aan workshops gevolgd. Een van de workshops die de leerlingen hebben gevolgd is: Building Bots with Kids. Deze workshop is aangeboden vanuit onze partner, de Deloitte Impact Foundation, waarmee we al ruim 2,5 jaar samenwerken.

Lees verder
Lees verder