Terug

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

May 24, 2024
Nieuws

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW. Het congres stond in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Kennisdelingssessie
Het Inspiratiecongres werd afgetrapt met een kennisdelingssessiegeorganiseerd door SchoolRijk010, een coalitie van organisaties die bestaat uit gemeente Rotterdam, RVKO, Stichting BOOR, Echt Onderwijs en Stichting Campus Nederland. Tijdens de Kennisdelingssessie hebben scholen, die vanuit de Gelijke Kansen Alliantie de subsidie School & Omgeving ontvangen, met elkaar kennis kunnen delen over het subsidieprogramma. Welke impact heeft het op hun leerlingen? Welke mogelijkheden biedt het de scholen?

Fotografie: Set Vexy

Talentontwikkeling en kansengelijkheid
Op het Inspiratiecongres hebben twee keynotesprekers, Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, en de Nederlandse schrijver en programmamaker Karim Amghar, de thema’s van deze dag van verschillende kanten belicht. Erik Scherder, die verbonden is aan de VU in Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen, sprak over de invloed van talentontwikkeling op het jonge brein. Tijdens een aparte sessie kunnen deelnemers hem vragen stellen. Karim Amghar, bekend als panellid van ‘De Wereld Draait Door’ en schrijver van het boek 'Hoor Mij, Zie Mij! Naar Kansengelijkheid In Het Onderwijs’, zal op zijn beurt ingaan op ‘kansenongelijkheid, het meerkoppige monster’.

Fotografie: Set Vexy

Paneldiscussie en optreden
Naast een paneldiscussie waarin onderwijsexperts met elkaar in gesprek gingen over de thema’s van deze dag, vonder een optreden plaats van leerlingen van Penta De Oude Maas samen met de GDFL Brassband. Zeven weken lang hebben de leerlingen na schooltijd één keer per week een workshop gevolgd. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gingen met dezelfde vaardigheid, konden zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Fotografie: Set Vexy

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage aan deze inspirerende dag en wij kijken met enthousiasme uit naar de volgende editie.

Klik hier voor een uitgebreide sfeerimpressie van het ontbijt.

July 22, 2024
Artikel

Zomercampus010: ‘‘Dit is het is het leukste deel van mijn vakantie!’’

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Stichting Campus Nederland Zomercampus010 in samenwerking met vijf Rotterdamse basisscholen. Tijdens Zomercampus010 hebben deelnemers verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Nieuws

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

‍Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour.

Lees verder
Lees verder