Terug

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

May 24, 2024
Nieuws

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW. Het congres stond in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Kennisdelingssessie
Het Inspiratiecongres werd afgetrapt met een kennisdelingssessiegeorganiseerd door SchoolRijk010, een coalitie van organisaties die bestaat uit gemeente Rotterdam, RVKO, Stichting BOOR, Echt Onderwijs en Stichting Campus Nederland. Tijdens de Kennisdelingssessie hebben scholen, die vanuit de Gelijke Kansen Alliantie de subsidie School & Omgeving ontvangen, met elkaar kennis kunnen delen over het subsidieprogramma. Welke impact heeft het op hun leerlingen? Welke mogelijkheden biedt het de scholen?

Fotografie: Set Vexy

Talentontwikkeling en kansengelijkheid
Op het Inspiratiecongres hebben twee keynotesprekers, Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, en de Nederlandse schrijver en programmamaker Karim Amghar, de thema’s van deze dag van verschillende kanten belicht. Erik Scherder, die verbonden is aan de VU in Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen, sprak over de invloed van talentontwikkeling op het jonge brein. Tijdens een aparte sessie kunnen deelnemers hem vragen stellen. Karim Amghar, bekend als panellid van ‘De Wereld Draait Door’ en schrijver van het boek 'Hoor Mij, Zie Mij! Naar Kansengelijkheid In Het Onderwijs’, zal op zijn beurt ingaan op ‘kansenongelijkheid, het meerkoppige monster’.

Fotografie: Set Vexy

Paneldiscussie en optreden
Naast een paneldiscussie waarin onderwijsexperts met elkaar in gesprek gingen over de thema’s van deze dag, vonder een optreden plaats van leerlingen van Penta De Oude Maas samen met de GDFL Brassband. Zeven weken lang hebben de leerlingen na schooltijd één keer per week een workshop gevolgd. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gingen met dezelfde vaardigheid, konden zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Fotografie: Set Vexy

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage aan deze inspirerende dag en wij kijken met enthousiasme uit naar de volgende editie.

Klik hier voor een uitgebreide sfeerimpressie van het ontbijt.

June 7, 2024

Deelnemers Lentecampus010 winnaars van de Minecraft Challenge Rotterdam!

Asya, Maas en Flint van basisschool de Provenier vormden een van de winnende groepjes van de Minecraft Challenge. De leerlingen werden verrast door een bezoek aan hun school van Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, die de prijs aan de winnaars overhandigde.

Lees verder
Lees verder
May 17, 2024
Nieuws

Rotterdams onderwijscongres maakt kennisdeling mogelijk

Op woensdag 22 mei organiseert Stichting Campus Nederland de tweede editie het Inspiratiecongres ‘Welbevinden & Geluk in het Onderwijs’. De locatie is Debatpodium Arminius in Rotterdam. Het congres staat in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Lees verder
Lees verder
May 15, 2024
Artikel

Nieuwe ervaringen tijdens de vierde Lentecampus010-editie

In de meivakantie heeft Stichting Campus Nederland in samenwerking met 13 Rotterdamse basisscholen de vierde editie van Lentecampus010 georganiseerd. Deelnemers hebben tijdens Lentecampus010 verschillende workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie gevolgd.

Lees verder
Lees verder